Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atklās četru mākslinieču darbu izstādi

Liepājas muzejā atklās četru mākslinieču darbu izstādi
Foto: Liepājas muzejs
18.02.2019 11:36

liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 28. februārī, pulksten 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas pr. 16/18, atklās četru spilgtu Latvijas mākslinieču Patrīcijas Brektes, Līgas Ķempes, Ildzes Smildziņas un Ilonas Pulkstenes darbu izstādi ”Nereālās nianses”, vēsta Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Urkauska.

Nejaušības un apstākļu sakritības rezultātā pirms trim nedēļām mākslinieces sastapās un četratā nolēma ļauties Liepājas mākslas telpas vilinājumam — pirmajai četru draudzeņu kopizstādei. Radniecīgo dvēseļu māsas ir dažādas personības, kam kopīgajā ekspozīcijā katrai būs savs stāsts stāstāms, atšķirīgos rokrakstos un raksturos, gleznās vai fotogrāfijās.

Līga Ķempe dzimusi liepājniece. Dzimtajā pilsētā un Latvijā viņa pirmo reizi izrāda savas gleznas, kuras kā dāvanu savas valsts svētkos gatavoja pagājušā gada rudens izstādei laikmetīgās mākslas muzejā ”Erarta” Sanktpēterburgā.

Līgas Ķempes glezniecībā svarīgs izteiksmes līdzeklis ir aizrautīga rotaļāšanās ar klasiskām metodēm un tehnikām — noteikts dažādu krāsu slāņojums, skrāpējumi, špaktelējumi, lazējumi, slīpējumi un glazējumi. Audeklos redzama viņai tīkamā tēma — gadalaiki.

Tēlu apģērbos iezīmējas Latvijas simtgade: pirmajā daļā valsts pirmsākums 1918.— 1940., otrajā — 50., 60.gadi, trešajā — 80., 90.gadi un pēdējā — 21.gadsimts. Bet ainavās iekodēti instrumenti. Izmantojot QR kodu, var klausīties latviešu komponistu instrumentālo mūziku katram gadalaikam no ierakstiem kompaktdisku sērijā, kuru noformējumiem izmantoti Līgas Ķempes darbi. Ziemā klavieres. Pavasarī ģitāra. Vasarā stīgas. Rudenī saksofons.

Ilze Smildziņa dzimusi rīdziniece. Viņa savos glezniecības darbos atspoguļo apkārtējo pasauli, vienmēr tajos iekļaujot simbolisma elementus. Vai tās būtu sapņainas debesis vai ikdienišķas pilsētas ainas. Objektu vieglās formas un krāsas ar maigiem gaismas pieskārieniem rada šķietamas ilūzijas efektu, ļaujot vaļu fantāzijas lidojumam. Ilzes Smildziņas māksla ar noskaņām atgādina par to, cik dzīve ir mainīga un cik mirklis ir vērtīgs.

Siguldietes Patricijas Brektes māksla ir saistīta ar mūsdienu kultūru, urbanizēto vidi un lietām, kuras ir visapkārt. Tēmas ir vienkāršas kā popkultūra. Ar savādāku skatījumu uz tiltiem, mājām, ūdeni, laivām, kuģiem, apkārtni.

Savus glezniecības darbus Patricija Brekte veido ar skaidrām tonālajām attiecībām, izmantojot spēcīgu kontrasta principu un tēlainu vides atainojumu. Viņa iedvesmojas un bagātinās no ceļojumiem, kuros uzņemtās fotogrāfijas sintezē gleznās.

Jūrmalniece Ilona Pulkstene ir profesionāla fotogrāfe. Godīga un atbildīga pret cilvēkiem, viņa katrā personā saskata neapstrādātu dārgakmeni, ko pārvērš spīdošā dimantā. Melnbalto fotogrāfiju sērija ”Melni Aklie” ir veltījums fantāzijas pasaulei, lai izzinātu, kas ir tās iedzīvotāji un kādi ir to raksturi. Simboliskos tēlos izspēlē to statusu un nozīmi. Darbos jūtamas emocijas, pat īpašā ”garša” un tikai Ilonai Pulkstenei raksturīgā ”smarža”. Autore vilina skatītājus fantazēt.

Visas četras mākslinieces savu profesionālo pieredzi apliecina ar regulārām izstādēm Latvijā un aktīvu dalību dažādās starptautiskās izstādēs un projektos. Viņu mākslas darbi atrodami privātkolekcijās visā pasaulē.

Izstādes atklāšanas pasākums – bez maksas. Informējam, ka izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, Liepājas muzeja mājas un sociālo tīklu lapās.

Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma no 28. februāra līdz 24. martam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz