Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atklās Daces Grīnbergas keramikas izstādi

Liepājas muzejā atklās Daces Grīnbergas keramikas izstādi
Foto: Publicitātes
30.09.2019 13:40

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

3.oktobrī pulksten 17 Liepājas muzejā tiks atklāta keramiķes Daces Grīnbergas darbu izstāde ”Ažūrs. Starp amatniecību, mākslu un dizainu”, kurā būs skatāmi ažūra tehnikā darināti šķīvji un skulptūras, portālu informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Liepājā Daci Grīnbergu pazīst kā ilggadēju mākslas pedagogu, Liepājas dizaina un mākslas vidusskolas keramikas nodaļas vadītāju. Iepriekš māksliniece ir strādājusi ar dažādiem keramikas materiāliem – viņas radošajā darbībā iezīmējas vairāki lieli periodi un tēmas. Radošās darbības sākumā – Latvijas podniecības tradīcijās balstīta keramika, bet šodien tie ir ažūri trauki un keramikas skulptūras.

Latvijā ienākot jauniem materiāliem un tehnoloģijām, Dace Grīnberga ir atklājusi akmensmasu un augstās temperatūras apdedzinājumu kā sev vistuvāko izteiksmes veidu. Māksliniece izstrādājusi savu autortehniku ažūrās keramikas veidošanā, pielietojot dedzināšanu malkas ceplī, kas paaugstina keramikas virsmas kvalitāti.

Dace Grīnberga ir izkopusi savu darba tehniku un izdomājusi īpašu caurumošanas sistēmu. Māls viņas rokās spēj pārvērsties sarežģītu faktūru greznās mežģīnēs.

”Ja var adīt pa valdziņam, tad var arī izdurt pa vienam caurumiņam ar dažādiem kociņiem”, saka māksliniece par savu darba metodi.

Mākslinieces autortehnika savienojumā ar profesionālām zināšanām tehnoloģijā un ilggadēju pieredzi keramikā, nodrošina viņas darbiem augstu profesionālo līmeni. Katrs šķīvis, bļoda vai skulptūra ir neatkārtojams. Proporcijas, formas un faktūras saskaņa, akmensmasas krāsas saspēle ar delikāto glazējumu un vieglu zeltījuma mirdzumu ir īsta bauda acīm.

Daces Grīnbergas keramikas izstādi ”Ažūrs. Starp amatniecību, mākslu un dizainu” Liepājas muzeja anfilādē būs iespējams skatīt no 3. oktobra līdz 3.novembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz