Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā būs skatāmi vairāk nekā 400 Kurzemes rakstainie cimdi

Liepājas muzejā būs skatāmi vairāk nekā 400 Kurzemes rakstainie cimdi
Foto: Liepājas muzejs
12.02.2019 16:27

liepajniekiem.lv

Sestdien, 16. februārī, Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 tiks atvērta cimdu izstāde ”Cimdotā Kurzeme”. Izstādes atvēršanas pasākums notiks vienlaicīgi ar Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra organizēto radošo darbnīcu cikla ”Raibus cimdus apsolīju” trešo nodarbību, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Urkauska.

Kā pastāstīja Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete izstādē būs redzami gan seno cimdu pirmsākumi no Liepājas muzeja krājuma – dažādi vēsturiskie, etnogrāfiskie raksti, kā arī mūsdienu meistaru adītas cimdu kopijas un jaunrades, izmantojot cimdos pērles, batikojumus, izšuvumus, filcu, dzintaru un citus materiālus un tehnikas.

”Cimdotajā Kurzemē” būs skatāms dažādu Kurzemes Tautas lietišķās mākslas studiju un citu adīšanas meistaru grupu veikums no Kuldīgas, Druvas, Ances, Ventspils, Liepājas, Cīravas, Sabiles, kā arī vairāki individuālo meistaru darbi, kopumā vairāk kā 400.

Ir padomāts par izstādes mazajiem apmeklētājiem, kuriem, iedvesmojoties no krāšņajiem cimdiem, visas izstādes laikā būs iespēja zīmēt un krāsot savu cimdiņu.

Lietišķās mākslas mīļotājus un čaklus adītājus noteikti iepriecinās arī Kurzemes adīšanas meistaru ziemas noslēguma izstādes pasākums 30. martā Liepājas muzejā, kas tiks atzīmēts ar vairākām specifiskām lekcijām un radošajām darbnīcām bērniem.

Savukārt, tiem izstādes apmeklētājiem, kas paši ada, pulksten 12, piesakoties pie Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītājas Lias Monas Ģibietes pa tālruni 29144696, būs iespēja apgūt jaunas adīšanas prasmes.

Radošo darbnīcu cikla ”Raibus cimdus apsolīju” trešo nodarbību vadīs Liepājas Tautas lietišķās mākslas studijuLiepava adīšanas meistare Sandra Brūna, kura mācīs dažādas dūraiņu adīšanas tehnikas un variācijas, ieskaitot dubultos dūraiņus.

Cikla ietvaros kopumā paredzētas sešas radošo darbnīcu nodarbības, kurās cītīgas adītājas varēs apgūt jaunas zināšanas, apskatīt spilgtus šīs amatniecības mākslas piemērus kā arī gūt iedvesmu un jaunas idejas savu darbu radīšanai.

Turpmāko nodarbību gaitā ir paredzēta pirkstaiņu adīšana, rotāšana, izšūšana un pērlīšu adījumi. Šī nodarbību cikla pasākuma tēma, gluži kā vadītājas, mainās, sniedzot apmeklētājiem iespēju katrā nodarbībā iemācīties ko jaunu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz