Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā Eiropas unikālu privātkolekciju festivālā prezentēs 19.gs. konjaku kolekciju

Liepājas muzejā Eiropas unikālu privātkolekciju festivālā prezentēs 19.gs. konjaku kolekciju
03.05.2013 11:03

lieoajniekiem.lv

Atslēgvārdi

3. maijā Liepājas muzejā, Kūrmājas pr. 16 Eiropas unikālu privātkolekciju festivāla ”Vēsture bez robežām” atklāšanā Lietuvas kolekcionārs Jozis Kabašinskis prezentēs unikālu konjaku kolekciju, kurā būs apskatāmas konjaka pudeles no 19.gadsimta sākuma, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Jozis Kabašinskis ir Kauņā dzimis uzņēmējs, pieredzes bagāts finansists. Ilggadējs Lietuvas Finanšu ministrijas Ienākumu departamenta vadītājs. 1993. gadā nodibinājis biznesa konsultāciju un nekustamā īpašuma uzņēmumu, strādājis par sertificētu auditoru. Konjaku tirdzniecībai pievērsies 2004. gadā.

Konjaku viņš sācis kolekcionēt 1991. gadā. Pirmā pudele kolekcijā – REMY MARTIN XO. 1991. gadā pametis darbu Finanšu ministrijā un 1992. gadā pievērsies privātajam biznesam. Kolekcija sastāv no aptuveni 600 pudelēm. Personīgi viesojies 135 konjaka ražotnēs. Kopš 1993. gada brauc tikai ar AUDI mašīnām. Pats mīl baudīt DELAMAIN konjaku, BOLLINGER šampānieti, GLENFARCLAS viskiju.

Jau ziņots, ka no 3.maija līdz 28. jūlijam Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, norisināsies Eiropas unikālu privātkolekciju festivāls ”Vēsture bez robežām”, kurā ar desmit vērtīgām kolekcijām piedalīsies kolekcionāri no Latvijas, Lietuvas, Dānijas, Vācijas, Francijas un Krievijas.

Privātkolekcijas izvēlētas ar mērķi, lai iezīmētu Eiropas un Krievijas lielo notikumu un nozīmīgu vēsturisko personību ietekmi uz Latvijas vēstures līkločiem, atklātu mūsu tautas likteņgaitas, pašapziņas veidošanos un kultūras savdabību.

Festivāla laikā Liepājas muzejā būs skatāmas kolekcijas “Napoleons un Eiropa”, “Liepāja un Romanovi”, “Caru un karaļu namu dzērienu tradīcijas”, “Padomju laika māksla”, “Sievietes pasaule 19.gs.beigās un 20.gs.sākumā”, “Vācija. 20.gadsimts”, “Austrumu paklāji”.

Latviju festivālā pārstāvēs divi kolekcionāri – liepājnieks Andris Skābe ar kolekciju “PSRS uniformas un amunīcija” un Saeimas deputāts un kolekcionārs Gunārs Rusiņš ar kolekciju “Latvijas armijas vēsture formās un regālijās 1918.-1940”.

Liepājnieka Andra Skābes kolekcijā būs ietverts ne vien padomju periods, bet arī cariskās Krievijas un brīvās Latvijas laiks, kā arī Otrais pasaules karš no Vācijas puses. Kolekcijā varēs iepazīt VDK un NKVD darbinieku, miliču, ģenerāļu, virsnieku un dažādu augsta ranga militārpersonu formas, kā arī karogus, zīmotnes, apbalvojumus un sadzīves lietas.

Savukārt Gunārs Rusiņš piedāvās iepazīties ar daļu no savas kolekcijas, kas veltīta latviešu karavīriem dažādos laika periodos. Liepājas muzejā būs izstādīti tādi unikāli eksponāti kā latviešu lidotāja mētelis, kas nekur pasaulē nav saglabājies, dažādi oriģināli dokumenti, formastērpi, krūšu zīmes, Lāčplēša ordeņi, Viestura ordeņi u.c.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz