Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs saņems finansējumu 19.gadsimta Liepājas koka ūdensvada posma restaurācijai

Liepājas muzejs saņems finansējumu 19.gadsimta Liepājas koka ūdensvada posma restaurācijai
Foto: Publicitātes
05.03.2015 16:16

BNS

Kultūras ministrijas (M) konkursā par valsts finansējumu nacionālā muzeju krājuma uzturēšanai un izmantošanai atbalstīti 30 projekti, tostarp Liepājas muzeja projekts 19.gadsimta Liepājas koka ūdensvada posma restaurācijai, aģentūrai BNS pavēstīja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa.

Kopumā konkursam “Par valsts finansējumu nacionālā muzeju krājuma uzturēšanai un izmantošanai pašvaldību, autonomajos un privātajos muzejos un privātajās kolekcijās” tika iesniegti 45 projektu pieteikumi.

Liepājas muzejs saņems 5100 eiro 19.gadsimta Liepājas koka ūdensvada posma restaurācijai. Vislielākā summa – 13 225 eiro – atvēlēta krājuma uzturēšanai un izmantošanai 1991.gada barikāžu muzejā. Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs atbalstīts ar 5783 eiro Rozentāla dzimtas fotogrāfiju, dokumentu un lietisko priekšmetu pieejamības nodrošināšanai. Pa 4000 eiro piešķirti Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejam unikālu krājuma vērtību pieejamības nodrošināšanai, Jēkabpils vēstures muzejam ekspozīcijas “Mēs lepojamies ar viņiem” dizaina projekta izstrādei un Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejam krājuma drošas eksponēšanas un glabāšanas apstākļu nodrošināšanai. Pārējiem projektiem atvēlētas mazākas summas.

Muzeju projektiem nacionālā muzeju krājuma uzturēšanai un izmantošanai šogad no valsts budžeta tiks piešķirti 79 217 eiro. Konkursā atbalstīti 24 pašvaldību muzeju, četri autonomo muzeju un divi privāto muzeju projekti.

Nacionālā muzeju krājuma glabāšanas apstākļu – krātuvju aprīkojuma un drošības – uzlabošana plānota divpadsmit projektu pieteikumos. Desmit atbalstītie projekti paredz unikālu muzeja priekšmetu restaurāciju un konservāciju, lai varētu tos iekļaut muzeju ekspozīcijās un izstādēs, viens projekts paredz moderna restaurācijas aprīkojuma iegādi, bet septiņi projekti saistīti ar muzeja ekspozīciju dizaina izstrādi un iekārtojuma izveidi.

Muzeju likums noteic, ka nacionālo muzeju krājumu veido valsts, pašvaldību un akreditēto autonomo un privāto muzeju pamatkrājumā esošie priekšmeti. Nacionālais muzeju krājums ir nacionālā bagātība, kas atrodas valsts aizsardzībā. Atbilstoši likumam KM piešķir valsts budžeta līdzekļus nacionālā muzeju krājuma uzturēšanai un izmantošanai, un finansējuma piešķiršana tiek organizēta konkursa veidā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz