Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs šogad cer uz lielu cilvēku pieplūdumu Muzeju naktī

Liepājas muzejs šogad cer uz lielu cilvēku pieplūdumu Muzeju naktī
Foto: liepajniekiem.lv
16.05.2014 12:07

LETA

Muzeju nakts pasākumi katru gadu piesaista arvien vairāk cilvēku, sevišķi jauniešus, kuriem šis formāts šķiet ļoti pievilcīgs, intervijā “Rietumu radio” sacīja Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Maija Meiere.
Sestdien Liepājā bez Muzeju nakts notiks arī citi pasākumi – “Akti naktī” un “Pilsēta nomodā” -, taču Meiere ir pārliecināta, ka šie pasākumi nevis atņems viens otram apmeklētājus, bet, gluži pretēji, piesaistīs plašāku interesentu loku.

Kā novērojusi Meiere, interese par Muzeju nakts pasākumiem ar katru gadu manāmi pieaug un šī akcija palīdz veidot muzeja atpazīstamību un piesaistīt jaunus apmeklētājus arī ikdienā.

“Ja cilvēks ir atnācis uz muzeju kaut vai vienu reizi gadā, tas veido atpazīstamību, un informācija par muzejā apskatāmo aiziet līdz visdažādākajiem cilvēkiem,” sacīja Meiere. “Mēs saprotam arī tos cilvēkus, kas ikdienā daudz strādā un netiek baudīt kultūru. Muzeju naktī viņš vismaz ir ticis un sajuties kā īstens liepājnieks.”

Liepājas muzejs sestdienas vakarā piedāvās plašu pasākumu programmu, kas sāksies jau plkst.16 ar ēnu teātri “Mazā prinča pasaule” un radošajām darbnīcām bērniem.

Rīt jau desmito reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks Muzeju nakts akcija, kuras devīze šogad ir “Sarkanā krāsa – dzintars”.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Muzeju nakts iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija.

Eiropas muzeju akcijā “Muzeju nakts” šogad plāno piedalīties aptuveni 140 Latvijas muzeju, kā arī citas kultūrvēsturiskas institūcijas.

Muzeju nakti Latvijā organizē KM sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz