Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs un Hoijeres nams aicina uz muzejpedagoģijas nodarbībām Ziemassvētku noskaņās

Liepājas muzejs un Hoijeres kundzes viesu nams, noslēdzot mācību semestri un gaidot gada gaišākos svētkus, aicina skolēnus uz muzejpedagoģijas nodarbībām Ziemassvētku noskaņās, ziņo Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Inga Zīverte.

Liepājas muzejs un Hoijeres nams aicina uz muzejpedagoģijas nodarbībām Ziemassvētku noskaņās
Foto: Kārlis Volkovskis
04.12.2023 10:42

liepajniekiem.lv

Hoijeres kundzes viesu nams svētku laikā piedāvā trīs nodarbības Ziemassvētku noskaņās.

Nodarbības “Ziemassvētku ceļojums” laikā iespējams ielūkoties vēsturē, kā cilvēki gatavojušies Ziemassvētkiem, kādas bijušas svētku tradīcijas 19. gs., kā arī veidot svētku rotājumu atbilstoši 19. gs. beigu posma eglītes rotājumu tradīcijām.

Nodarbībā “Hoijeres laika deju soļi” dalībnieki būs aicināti izdejot 17. gs. raksturīgos sadzīves deju soļus, kā arī ielūkoties dejas vēsturē. Nodarbībā ieplānotās 17. gs. dejas katrā sanākšanā tika dejotas Eiropā un Kurzemes hercogistē. Deju popularitāte skaidrojama ar to demokrātiskumu un vienkāršajiem deju soļiem, kas piemēroti katram vecumam.

Savukārt nodarbība “Piparkūka–Ziemassvētku garša” mudinās skolēnus iepazīt piparkūku rašanās vēsturi, ar to cepšanu saistītās tradīcijas ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē, kā arī nodarbības laikā katram pagatavot savu piparkūku.

Turpretī Liepājas muzeja nodarbībā “Ziemassvētku pasts” skolēni varēs izzināt, kā radusies apsveikumu sūtīšanas tradīcija, ielūkojoties Liepājas muzeja krājumā, uzzināt, kādas kartītes sūtījuši un saņēmuši liepājnieki 100 gadu laika posmā, kā arī gūt iedvesmu savas Ziemassvētku kartītes izgatavošanai.

Nodarbībā “Pērļu medības zem Ziemassvētku egles” skolēni varēs pārbaudīt savas zināšanas par Liepājas vēsturi, mākslas un kultūras norisēm radoši izzinošas spēles veidā un tvert Ziemassvētku sajūtas pie krāšņi rotātās svētku egles.

Sasildoties pie kūpošas krūzes ar smaržīgu zāļu tēju, nodarbībā “Vasaras smarža ziemas krūzē”, skolēni ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” varēs iepazīties ar Latvijas dabā vāktām tējām, kā arī  ziemas saulgriežu noskaņā izzināt latviešu tautas tradīcijas gan par cimdu valkāšanu un dāvināšanu, gan atklāt ziemas saulgriežu svinēšanas priekus.

Nodarbību saturs ir saistošs dažāda vecumposma skolēniem. Plānotais nodarbību ilgums – no 40 līdz 60 minūtēm.

Plašāka informācija un pieteikšanās nodarbībām, zvanot pa tālruni 29605223, 63422604 vai rakstot elektroniski: [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz