Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas orķestra vadītājs par piemērotāko koncertzāles vadītāju uzskata Dālderi

Liepājas orķestra vadītājs par piemērotāko koncertzāles vadītāju uzskata Dālderi
Foto: liepajniekiem.lv
19.09.2013 11:12

LETA

Par piemērotāko kandidātu Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” vadītāja amatam Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis uzskata bijušo kultūras ministru, Liepājas koncertzāles projekta vadītāju un premjera padomnieku Intu Dālderi.

“Turu īkšķi, lai Intu [Dālderi] neaicinātu kandidēt uz Briseli vai vēl kaut kur. Tā Liepājai būtu liela veiksme, ja viņa ceļš nepagrieztos citā virzienā un arī turpmāk Dāldera darbs būtu saistīts ar Liepājas koncertzāli,” “Rietumu Radio” sacīja Lipskis, norādot, ka Dālderis ir piemērotākais kandidāts koncertzāles vadītāja amatam, kā galveno viņa priekšrocību minot lielo pieredzi.

Lipskis atgādina, ka Dālderis bijis gan orķestra mūziķis, orķestra direktors, kultūras ministrs, patlaban ir premjera Valda Dombrovska (V) padomnieks un koncertzāles projekta vadītājs.

Jautāts par sajūtām, redzot, ka koncertzāles būvniecība Liepājā beidzot sākta, Lipskis sacīja, ka sajūta ir saviļņojoša un viņš izjūt lielu atbildību par orķestri un tā spēles līmeni, lai “mēs būtu cienīgi ieiet jaunajā zālē”.

Viņš atzinīgi vērtē Liepājas pašvaldību par sīkstumu un izturību, neskatoties uz lielo pretestību, neatsakoties no idejas par koncertzāles būvniecību, un spēju savākt objekta būvniecībai nepieciešamos līdzekļus. “Līdz būvbedres rakšanai ir ieguldīts milzīgs darba apjoms, ko neviens tā īsti nevar apjaust,” piebilda Lipskis.

Jau ziņots, ka šodien Liepājas domē notiks sapulce, kurā iedzīvotāji tiks informēti par daudzfunkcionālās Liepājaskoncertzāles “Lielais dzintars” būvniecības gaitu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Būvniecības procesā iesaistītie dalībnieki aicina uz tikšanos topošās koncertzāles tuvumā dzīvojošos liepājniekus, lai sniegtu informāciju par būvniecības gaitu un atbildētu uz neskaidrajiem jautājumiem. Ar iedzīvotājiem tiksiesLiepājas domes izpilddirektora vietnieks, koncertzāles projekta vadītājs, būvniecības projekta vadītājs, būvuzņēmuma SIA “Merks” projekta vadītājs, būvdarbu vadītājs un projektētāju “Giencke&Company Latvija” pārstāvji.

Koncertzāles būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas ir 21 272 783 lati bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvniecības darbus plānots pabeigt 2015.gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz