Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā apskatāma Dainas Ģibietes foto izstāde “Manas dzīves mirkļi”

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā apskatāma Dainas Ģibietes foto izstāde “Manas dzīves mirkļi”
17.03.2010 11:56

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā no šīs nedēļas līdz 23. aprīlim ir apskatāma liepājnieces, Liepājas fotostudijas “FOTAST” dalībnieces Dainas Ģibietes fotogrāfiju personālizstāde “Manas dzīves mirkļi”.

Izstādē eksponētajos darbos foto māksliniece attēlojusi sev tuvos cilvēkus. Piemēram, triptihs ”Ceturtā paaudze” ir kā veltījums abiem vecvectēviem, kuri pavisam nesen aizgājuši viņsaulē. Attēlos viņi redzami kopā ar mazmazbērniem. Autorei patīk eksperimenti. Katrā fotogrāfijā ir kāds noslēpums un tas ir “jāizvelk”, atzīst Ģībiete.

Dainai Ģibietei patīk fotografēt bērnus, dabu, it īpaši miglainos rītos, ziedus dabā un uz palodzēm, jo tur veidojas interesantas gaismas un ēnu rotaļas. Jau no bērnības autorei patīk deja, tādēļ viņa darbojas arī Zitas Valkas netradicionālo deju studijā “Arabeska.” Kustība un deja parādās arī D. Ģibietes fotogrāfijās.

Daina Ģibiete nopietni pievērsusies fotogrāfijai 2004. gadā pēc iepazīšanās ar foto studijas “FOTAST” vadītāju Vari Santu. Varis Sants atzīst, ka Dainas darbos dominē, ja tā var teikt, māksliniecisks piesitiens, tas nekādā gadījumā nav dokumentālais foto. “Daina ir kautrīga, trausla, viņai nepatīk strīdi un skaļi vārdi. Un tāpat kā trauslam ziedam arī pret viņu ir nepieciešama īpaša attieksme, lai nesagrautu mākslinieces izvēlēto turpmāko ceļu. Lai Dainai veicas arī turpmāk!” novēl fotostudijas vadītājs.

Daina Ģibiete strādā Liepājas Universitātē, kur studentiem pasniedz fotogrāfijas pamatus. Ik gadu viņas dzimtajā pilsētā Skrundā notiek viņas darbu izstādes.  

Aija Kopštāle,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā atbildīgā sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz