Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā skatāma izstāde ”Svētkus gaidot”

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā skatāma izstāde ”Svētkus gaidot”
09.05.2008 12:37

0

No 9. maija līdz 10. jūnijam Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Jēkaba kazarmās, tautas mākslas interesentiem un entuziastiem ir iespēja skatīt izstādi ”Svētkus gaidot”. Izstādes darbus darinājis studijas ”Liepava” kolektīvs. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt gan lielākas un mazākas segas, gan grīdceliņus un pledus, gan cimdus un arī zeķes.

Darbos redzamas visas iespējamās krāsas un nokrāsas – no varavīksnes košuma līdz pelnu un ogļu elegantajai atturībai, tāpat arī izmantotie raksti un to salikumi pārsteidz ar savu dažādību.

Izstādes darbus darinātājs studijas ”Liepava” kolektīvs šobrīd ir vecākais tautas lietišķās mākslas (TLM) kolektīvs Latvijā. 1953. to gadā izveidoja Liepājas vēstures muzeja un Liepājas mākslas skolas pamatlicējs Jānis Sudmalis. Ar ”Liepavas” darbību Lejaskurzemē aizsākās nozīmīga tautas mākslas tradīciju izzināšana un turpināšana, jaunu kolektīvu dzimšana. Šobrīd kolektīvā darbojas 33 dalībnieki, kuri, lielākoties, strādā tekstila un ādas apstrādes nozarēs.

Pēc 10. jūnija izstāde ”Svētkus gaidot” no Liepājas pārstāvniecības telpām pārcelsies uz Dzelzceļa muzeju, kur kopā ar citu kolektīvu darbiem iekļausies lielajā Dziesmu svētkiem veltītajā izstādē. Tās ietvaros notiek arī tautastērpu skate, kurā piedalās arī studija ”Liepava” ar kopumā sešiem tautas tērpiem .

Zane Jundze,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā atbildīgā sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz