Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Simfoniskais orķestris peļņu veltīs jaunu darba telpu iekārtošanai

Liepājas Simfoniskais orķestris peļņu veltīs jaunu darba telpu iekārtošanai
Foto: Publicitātes
11.08.2015 14:23

LETA

Ņemot vērā valdības sēdē notikušās ministru diskusijas par to, ko vajadzētu darīt ar Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrību peļņu, to atļāva paturēt piecām no deviņām kapitālsabiedrībām, kas bija izteikušas šādu vēlmi.

Kapitālsabiedrības – Rīgas cirks, Liepājas Simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valmieras Drāmas teātris un Daugavpils teātris – valstij dividendēs izmaksājamo peļņas daļu, kas ir 90% no kapitālsabiedrības tīrās peļņas, ieguldīs dažādu saimniecisko vajadzību īstenošanai, tādējādi naudu nenovirzot valsts budžetam.

Naudu valsts budžetā vajadzēs iemaksāt valsts SIA “Latvijas Koncerti”, Latvijas Nacionālajai operai un baletam, Latvijas Leļļu teātrim un Jaunajam Rīgas teātrim.

Valdība savā lēmumā ņēma vērā Pārresoru koordinācijas centra atzinumu, kas bija izvērtējis uzņēmumu likviditāti un to, vai peļņas daļas neatstāšana negatīvi neietekmēs tā darbību. Peļņas daļa tika atstāta tām kapitālsabiedrībām, kurām tā ir būtiska, lai pastāvētu.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) atzina, ka šis valdības lēmums būs kā signāls, ka kapitālsabiedrībām nevajag censties piesaistīt ziedojumus un papildu finansējumu. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) noraidīja šādu apgalvojumu, norādot, ka viņa labprāt atbalstītu visām kapitālsabiedrībām peļņas atstāšanu, tomēr ir jāņem vērā budžeta situācija. Finanšu ministrs Jānis Reirs, norādot uz situāciju valsts budžetā, teicis, ka nevajadzētu atbalstīt peļņas atstāšanu nevienai kapitālsabiedrībai.

Liepājas Simfoniskais orķestris savu peļņu 23 311 eiro veltīs jaunu darba telpu iekārtošanai koncertzālē “Lielais dzintars”, kā arī pārvākšanās procesam. Par atlikušo summu mūziķi vēlas turpināt veikt morāli un tehniski novecojušo mūzikas instrumentu aizvietošanu pret jauniem.

Kā ziņots, lai gan valdībā sākotnēji bija plānots skatīt visus KM iesniegtos lūgumus par tās kapitālsabiedrību peļņu neieskaitīšanu valsts budžetā, ministri nolēma, ka katrs jautājums jāskata atsevišķi. Reirs kolēģu uzmanību vērsa uz situāciju budžetā, kas nav iepriecinoša, tāpēc nebūtu vēlams kapitālsabiedrībām paturēt peļņu sev. “Ja mēs atstāsim visas peļņas kapitālsabiedrībām, tad septembrī un oktobrī sēdēsim un domāsim, kā samazināt budžetu,” situāciju ieskicēja ministrs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz