Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Tautas teātris aicina uz pirmizrādi

Liepājas Tautas teātris aicina uz pirmizrādi
Foto: Publicitātes
10.12.2018 16:47

liepajniekiem.lv

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs un režisore Ināra Kalnarāja aicina piektdien, 14. decembrī, pulksten 19 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē uz Liepājas Tautas teātra jauniestudējuma pirmizrādi ”Kā rodas izrāde”, vēsta Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs” sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Luga tapusi pēc čehu rakstnieka Karela Čapeka (1890–1938) darba motīviem, kam dots žanra apzīmējums ”Mēģinājums ar teātra kostīmu skates elementiem”. Skatītāji varēs ielūkoties teātra izrādes tapšanas aizkulisēs un mēģinājumu procesa dienās un nedienās, ko rotaļīgi ironiskā manierē izspēlēs gandrīz visi Liepājas Tautas teātra dalībnieki, kas iejutīsies dažādās ar izrādes iestudēšanu saistītās situācijas – gaidīs lielas lomas, nedabūs cerēto, aizmirsīs uznācienus uz skatuves, dusmosies par negadījumiem, uztrauksies un cerēs, ka beigu beigās viss tomēr izdosies un izrāde notiks.

Kā rakstījis K. Čapeks: ”Teātris ir tāda pati māksla kā karošana un tāds pats azarts kā ruletes spēle. Neviens iepriekš nezina, kas tur iznāks. Ne tikai pirmizrādē, bet katru vakaru ir tīrais brīnums, ka lugu vispār spēlē, un, ja spēlē, tad – ka tā tiek nospēlēta līdz galam…”

Iestudējums rosinās padomāt ne tikai par teātra komisko pusi, bet arī par to neredzamo un ļoti svarīgo darbu, kas notiek ap izrādi – tas ir gan scenogrāfa, gan tērpu mākslinieka, rekvizitora, gaismotāja un daudzu citu cilvēku darbs, kas kopā ar aktierspēli veido to rezultātu, ko bauda skatītājs.

Iestudējuma tapšanā piedalījusies kustību konsultante Alise Putniņa, spēles telpu iekārtojusi un kostīmus izvēlējusies māksliniece Dace Lanka. Režisore I. Kalnarāja uzsver: ”Tas ir milzīgs darbs, ko Tautas teātrī paveic mūsu māksliniece Dace. Viņa kā Emulators spēj visu: izdomāt un uzšūt tērpus, veidot scenogrāfiju, uzbūvēt dekorācijas, izgatavot rekvizītus. Bieži – no mazumiņa. Makgaivers nespētu viņai līdzināties!”.

Pirmizrāde būs skatāma bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz