Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Tautas teātris ielūdz uz jubilejas izrādi

Liepājas Tautas teātris ielūdz uz jubilejas izrādi
29.09.2009 16:55

Sestdien, 3. oktobrī, pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē Liepājas Tautas teātris visus mīļi aicina uz savu 55. darbības gada iestudējumu – Džons Patriks “Dīvainā misis Sevidža”, režisore Ināra Kalnarāja.

Kā laimīgie neskaita laiku, tā Liepājas Tautas teātris, darot sirdsdarbu, dzīvojās savā laika ritumā līdz kādā brīvbrīdī atskārta, ka šogad jau aizspēlējušies līdz 55. jubilejas gadam. Tāpēc, kamēr gads vēl nav pārskaitījis visas dienas pagātnes kontos, viņi ielūdz tieši Tevi uz savas 55. jubilejas iestudējumu – Džons Patriks ”Dīvainā misis Sevidža”. Izrāde, kura bija kā apsveikums ilggadējai Liepājas Tautas teātra aktrisei un izrādes galvenās lomas atveidotājai Birutai Lūkai 70 gadu jubilejā, bet nu kļuvusi arī par Daces Rūses jubilejas izrādi, jo tieši šogad viņa atzīmēs savu 50. dzimšanasdienu.
Atnāc un esi kopā ar Liepājas Tautas teātri un tā dalībniekiem viņu jubilejas reizē.

Tautas teātris ar ”Dīvaino misis Sevidžu” jau ir priecējis skatītājus arī citviet Kurzemē – Durbē, Rucavā, Skrundā, Priekulē un Bārtā. Tautas teātra aktieru sniegumu atzinīgi vērtējuši ne tikai skatītāji, bet arī Latvijas amatieru teātru ”Gada izrāde 2008” reģionālās skates eksperti, kuri par Doktora Emmeta lomu kā Latvijas amatieru teātru skates ”Gada izrāde 2008” nominācijas ”Labākais otrā plāna aktieris” izvēlējās Arvīdu Kreinātu.

Ieeja bez maksas.

Uzziņai:

”Man ir ļoti svarīgs viens jautājums – ir vai nav kolektīvs?! Un IR. Vismaz līdz šim bija. Pie tam draudzīgs, sirsnīgs, strādāt gribošs, tradīcijām bagāts.” Tā par savu kolektīvu tā 50 gadu jubilejas gadā (2004.g.) saka tā režisore (kopš 1995.gada) Ināra Kalnarāja. Tas bija 1954.gads, kad Sadzīves pakalpojumu kombinātā tika dibināts dramatiskais kolektīvs, kura vadību uzņēmās Liepājas teātra aktieris un režisors Kārlis Locenieks. Dažus gadus vēlāk to savā saimē iekļāva pilsētas Kultūras nams un to vadīja aktrise un režisore Astra Skrodele. Kopš 1973.gada ar aktieriem 12 gadu garumā strādāja profesionāla režisore Vita Pētersone, bet kopš 1985.gada amatierteātri vairākus gadus vadīja aktrise Agnese Ose, īpašu uzmanību pievēršot dramaturģijas klasiskajām vērtībām. Vairāki tautas teātra aktieri ir tāda līmeņa mākslinieki, kuru darbs pie lomas augstu novērtēts daudzās valsts mēroga skatēs, bet viņiem līdzās aizrautīgi darbojas gados jaunākie talantīgie kolēģi. Teātris ar prieku piedalījies visos Latvijas Tautas teātru salidojumos un festivālos, kas notiek reizi četros gados. Lai gan aktiera profesijas prestižs vairs nav tāds, kā bija agrāk, amatierteātra aktieri savu teātri mīl. Kas šos gan pēc vecuma, gan profesijas dažādos cilvēkus satur kopā vienā kolektīvā? Laikam jau tas ir tas kopāsanākšanas prieks un radošais process, kas mūs vieno, spriež režisore. Un piebilst: “Tas ir liels hobijs un liels vājprāts!”

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja


Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz