Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra jaunā sezona jaunos apstākļos

Liepājas teātra jaunā sezona jaunos apstākļos
Izrāde "Malыš" tiek gatavota lielajai skatuvei, jo Mazajā zālē šobrīd varētu ielaist mazāk nekā 40 skatītāju. Mēģinājumā – Ilze Trukšāne un Kaspars Gods. (Foto: Egons Zīverts)
28.08.2020 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Liepājas teātrī uz lielās skatuves šobrīd notiek mēģinājumi 114. sezonas atklāšanas izrādei. Marjus Ivaškeviča lugu “Malыš” iestudē režisors Dmitrijs Petrenko. Pirmizrāde būs 4. septembrī. “Lai arī mums ir bijuši pagalma koncerti, par sezonas atklāšanu tomēr uzlūkojam izrādi ar skatītājiem teātrī,” saka Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Nemitīgi mainīgās situācijas dēļ teātris ir piesardzīgs un, informējot par sezonas plāniem, runā par posmu līdz šā gada beigām, kad publika redzēs piecus jaunus iestudējumus. Izrāde “Malыš” bija plānota jau pagājušajā sezonā. Arī “Dēmona” mēģinājumi pārtrūka dažas nedēļas pirms pirmizrādes, savukārt “Satraukuma” mēģinājumi pandēmijas laikā notikuši distancēti, ar aizsarglīdzekļiem un maskām.

“Divu sezonu plāni ir krietni samaisīti. Septembrī bija paredzēts sākt ar Sergeja Zemļanska iestudējumu, bet ir pilnīgi skaidrs, ka viņš nevar atbraukt, turklāt mēs nevaram atļauties tik lielu izrādi. Domājām par to, kā pielāgoties jaunajiem apstākļiem, domājām par monoizrādēm un 1-2 aktieru iestudējumiem. Ir desmit nosaukumi, un, ja atkal sākas lielāki ierobežojumi un skatītāju skaits samazinās un nevar rādīt lielās izrādes, teātris plāno dažādus scenārijus,” stāsta Z. Borga. Gatavojoties labākajam scenārijam, teātris iecerējis arī tradicionālo Ziemassvētku koncertu mazākā formātā, kuru šoreiz veidos aktieri Sandis Pēcis un Kaspars Kārkliņš. Cilvēki jau interesējoties, taču teātra pārstāve atzīmē, ka “pašlaik tirgot biļetes uz decembri būtu neprāts”. Teātrim esot plāni arī darbam pēc jaunā gada, taču publiskot tos pagaidām esot pārāk riskanti.

“Biļešu maiņai uz septembra un oktobra izrādēm bijām saplānojuši vienu plānu, ar divu metru distanci. Paveicās, ka nepaspējām to palaist, jo pēc dažām dienām noņēma metru, un mēs pārplānojām zāli. Lielajā zālē skatītāju skaits ir mazs – 183. Pirms tam bija zem simta. Lai nospēlētu iestudējuma “Biļete uz Tranaju” pēdējo izrādi, bijām to ieplānojuši trīs vakarus pēc kārtas, lai to redzētu visi, kas bija nopirkuši biļeti. Tagad mēs jau varam divas reizes spēlēt.”

Biļetes uz septembra un oktobra izrādēm skatītāji varēšot pirkt no jauna tikai no 2. septembra, jo pašlaik notiek pandēmijas dēļ nenospēlēto izrāžu biļešu maiņa, lai priekšroka būtu cilvēkiem, kuri izrādi gaida jau pusgadu. Nesamainītās biļetes nonāks tirdzniecībā, norāda Z. Borga.

Septembrī sadarbībā ar “Rietumu radio” atsāksies arī radioteātris. “Esam dabūjuši līdzekļus no Valsts kultūrkapitāla fonda, un top vēl pieci raidījumi,” pastāsta Z. Borga.

UZZIŅAI

Liepājas teātra 114. sezona

4. septembrī – M. Ivaškevičs, “Malыš” (rež. Dmitrijs Petrenko).
3. oktobrī – M. Ļermontovs, “Dēmons” (Viesturs Meikšāns).
17. oktobrī – I. Viripajevs, “Satraukums” (Māra Ķimele).

Līdz gada beigām – Edgara Pujāta 50 gadu jubilejas monoizrāde P. Turrīni “Beidzot – viss!” un Andas Albužes 50 darba gadu jubilejas monoizrāde Dž. Didionas “Maģiskās domāšanas gads”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz