Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra lugu konkursa trešajai kārtai izvirzīti septiņi autori

Liepājas teātra lugu konkursa trešajai kārtai izvirzīti septiņi autori
Foto: Publicitātes
04.03.2020 12:42

LETA

Atslēgvārdi

Liepājas teātra izsludinātajā lugu konkursā dalībai otrajā kārtā bija izvirzīti 14 autori, no kuriem uz trešo kārtu izvirzīti septiņi, aģentūru LETA informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Trešajai kārtai izvirzīti Anna Belkovska, Edgars Niklasons, Ivo Briedis, Vineta Bodniece, Grēte Grīviņa, Guna Zeltiņa un Kintija Stūre.

Viena no žūrijas pārstāvēm, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce potenciālo lugu saturu raksturo, kā ļoti atšķirīgu, tādēļ organizē viņiem klātienes tikšanos. “Gribējām, lai lugu autori no ideju konkursa iegūst ko vairāk par apstiprinājumu, ka mums patīk, tāpēc organizējam viņiem radošas diskusijas ar dramaturgiem no Lietuvas un Igaunijas, lai viņiem rastos papildus iedvesma, gatavojoties noslēdzošajam konkursa posmam, kurā lugu fragmenti būs jāprezentē režisoriem,” saka Bugavičute-Pēce.

Trešā kārta, kurā autori tiksies ar dramaturgiem, notiks marta beigās, savukārt ceturtā kārta norisināsies aprīļa beigās, un uz to varēs ierasties arī klausītāji.

Borga atgādina, ka lugu konkurss tika izsludināts ar mērķi veicināt jaunu latviešu oriģināldarbu radīšanu, kā arī oriģināldramaturģijas apriti starp Baltijas valstīm.

Lugu ideju konkurss notiek sadarbībā ar nodibinājumu “Liepājas atklātais sabiedriskais fonds “Liepājas teātris”” un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz