Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra mazajā zālē jūlijā pirmizrādes piedzīvos divi iestudējumi

Jūlijā Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē “Lielais dzintars” pirmizrādes piedzīvos divas monoizrādes, aģentūru LETA informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Liepājas teātra mazajā zālē jūlijā pirmizrādes piedzīvos divi iestudējumi
Foto: Publicitātes
28.06.2021 14:54

LETA

16.jūlijā skatītāju vērtējumam tiks nodota monoizrāde “Maģiskās domāšanas gads”, kuru pēc amerikāņu rakstnieces un publicistes Džoanas Didionas darba veidojusi jaunā režisore Beatrise Zaķe.

Kā stāsta Borga, “Maģiskās domāšanas gads” ir autores piedzīvoto zaudējumu retrospekcija, īsā laikā posmā pazaudējot vīru un meitu. Tas ir stāsts par to, kā sadzīvot un pieņemt zaudējumu un, neskatoties uz sāpēm, turpināt dzīvot un pašam valdīt pār savu dzīvi. 

2007.gadā režisors un dramaturgs Deivids Heirs iestudēja šo darbu Brodvejā ar leģendāro Vanesu Redgreivu, Liepājā loma uzticēta vienai no teātra nozīmīgākajām un pieredzējušākajām aktrisēm – Andai Albužei.

Iestudējums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, to kopā ar režisori veidojusi arī māksliniece Inga Siliņa un gaismu mākslinieks Toms Streilis.

Savukārt 23.jūlijā un 24.jūlijā pirmizrāde notiks iestudējumam par prieka meklējumiem “1 000 000 labu lietu”, kuru pēc Dankana Makmillana lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko un gaismu mākslinieks Dainars Albužis.

Ja Tev ir septiņi gadi un tu uzzini, ka mamma ir nokļuvusi slimnīcā, ko tu vari darīt? Protams – uzskaitīt viņai visas tās labas lietas, kuru dēļ ir vērts dzīvot. Saldējums, ūdens kaujas, palikt ilgāk nomodā un drīkstēt skatīties televizoru – ir tikai dažas no tām. Un tā nu tu turpini rakstīt arī tad, kad sen jau vairs neesi bērns, lai meklētu un atrastu apliecinājumu dzīvei, rodot prieku vismazākajās lietās, kas beigās izrādās tik lielas, izrādes sižetu raksturoja Borga.

Edgars Ozoliņš un Gatis Maliks aizvedīs skatītājus dzīvi apliecinošā piedzīvojumā, kur ik lietai izrādīsies vislielākā nozīme.

Teātris atgādina, ka jūlijā teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, uzsver Borga.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz