Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra vadību neapmierina Kultūras ministrijas attieksme

Liepājas teātra vadību neapmierina Kultūras ministrijas attieksme
Foto: liepajniekiem.lv
23.08.2013 10:52

LETA

Atslēgvārdi

Liepājas teātra vadība ir izbrīnīta un līdz ar to arī neapmierināta ar pašreizējo attieksmi, jo sarunās, kad tiek lemts par valsts budžeta līdzekļu sadali Latvijas teātriem un teātra nozares aktualitātēm, Kultūras ministrija nav uzaicinājusi teātra pārstāvjus sanāksmēs piedalīties.

“Dalība šādās sarunās teātra vadībai ir liegta tāpēc, ka Liepājas teātri finansē pašvaldība,” intervijā “Rietumu Radio” skaidroja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, piebilstot, ka viņu šāda situācija neapmierina, par ko ir bijuši strīdi ar Kultūras ministrijas amatpersonām.

“Vēlos saprast, ar kādām problēmām dzīvo citi Latvijas teātri, kāda ir to ikdiena – gribu piedalīties šajās sarunās,” sacīja Laukšteins, norādot, ka, liedzot piedalīties sarunās, Liepājas teātris izkrīt no kopējās Latvijas teātru aprites. Informāciju par Kultūras ministrijas organizētajās tikšanās reizēs runāto viņš uzzinot no kolēģiem – citu teātru vadības. “Notiek sarunas par lielas kultūras nozares aktuālām lietām, bet Liepājas teātra direktors tur nepiedalās,” situāciju kā absurdu vērtē Laukšteins.

Viņš norāda, ka Liepājas pašvaldība ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kas uztur “tik dārgu veidojumu kā teātris” un tāpēc rodoties netaisnības sajūta. “Nevienai citai pašvaldībai šāda sloga nav,” sacīja Liepājas teātra direktors, netieši norādot, ka arī valstij būtu jāiesaistās Liepājas teātra uzturēšanā. Vienlaikus Laukšteins atzīst, ka viņam ir vienalga, no kurienes teātra kasē ieplūst nauda – galvenais ir uzturēt radošo procesu.

Kā atzina Laukšteins, viņš seko līdzi notikumu attīstībai finansiālās grūtībās nonākušajā uzņēmumā “Liepājas metalurgs”. Direktors nenoliedz, ka, uzņēmumam neatsākot ražošanu un samazinoties pašvaldības nodokļu ieņēmumiem, var ciest arī Liepājas teātris.

Kā ziņots, jaunajā sezonā Liepājas teātrī paredzēts iestudēt astoņus jauniestudējumus, kā arī Ziemassvētku un Teātra dienas koncertus.

Pagājušajā – 106.sezonā – Liepājas teātris nospēlējis 197 izrādes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz