Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra valdes pienākumus uz laiku pildīs Eva Ciekurze

Piektdien, 1. septembrī, SIA “Liepājas teātris” dalībnieku sapulcē tika nolemts, ka līdz brīdim, kamēr atklāta konkursa rezultātā tiks iecelta jauna valde, uz laiku valdes pienākumus pildīs līdzšinējā valdes locekle Eva Ciekurze.

Liepājas teātra valdes pienākumus uz laiku pildīs Eva Ciekurze
Foto: Jānis Vecbrālis
01.09.2023 15:02

liepajniekiem.lv

Dalībnieku sapulcē tika skatīti vairāki jautājumi – izvērtēti otrā ceturkšņa finanšu un administratīvās darbības rādītāji, kā arī lemts par pagaidu valdes iecelšanu saistībā ar to, ka esošajiem valdes locekļiem 3. septembrī beidzas pilnvaru termiņš un ir nolemts sludināt atklātu konkursu uz valdes locekļu amatiem, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Līdzšinējais valdes loceklis

Herberts Laukšteins atsauca savu kandidatūru pagaidu valdes locekļa amatam.

Līdz ar to dalībnieku sapulce nolēma par pagaidu valdes locekli iecelt līdzšinējo valdes locekli E. Ciekurzi ar nosacījumu, ka valdes locekles amata pienākumi tiek pildīti līdz brīdim, kamēr kapitāldaļu turētājs konkursa rezultātā iecels jaunu valdi.

“Paldies līdzšinējiem valdes locekļiem par paveikto un Liepājas teātra darba organizēšanu daudzu gadu garumā. Liepājas teātris ir viens no pilsētas kultūras stūrakmeņiem, kura darbība kopumā spēcina ne tikai Liepājas un reģiona, bet visas valsts kultūras dzīvi.

Visu liepājnieku un teātra skatītāju vārdā pasakāmies H. Laukšteinam un E. Ciekurzei par veltīto laiku un enerģiju kultūras nozares bagātināšanā, augsti novērtējam līdz šim paveikto,” sacīja SIA ”Liepājas teātris” kapitāldaļu turētājs, pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs.

Tuvāko dienu laikā tiks gatavota nepieciešamā dokumentācija atklāta konkursa izsludināšanai uz abiem valdes locekļu amatiem, kā arī nodrošināts nepieciešamais process jaunas valdes atlases rīkošanai.

“Tur ir ultimāts no dažiem aktieriem: kamēr Laukšteins būs teātrī, uz skatuves nekāps,”

līdzšinējais valdes priekšsēdētājs skaidro, kāpēc atteicies no dalības pagaidu valdē.

Viņš pieturoties pie iepriekš teiktā – lai kas būtu noticis mājās, vakarā ir jāatveras priekškaram un izrādei ir jānotiek. “Es nevaru uzņemties tādu atbildību, ka tiešām kāds no aktieriem neiziet uz skatuves un zālē paliek skatītāji ar rūgtumu,” saka H. Laukšteins.

Tāpēc viņš aizgājis no teātra līdz brīdim, kad varēs atklātā konkursā uz valdes locekļu vietām piedalīties gan pats, gan ar savu radošo komandu, kuru tagad būšot laiks savākt.

“Neviens man nevar aizliegt piedalīties konkursā,” viņš uzsver.

Pagaidu valdes iecelšanu Liepājas teātra aktieris Kaspars Gods nosauc par ļoti labu risinājumu, taču pats galvenais ieguvums esot tas, ka izsludinās konkursu.

“Herberts Laukšteins ne mirkli nemēģināja konfliktu atrisināt pēc būtības, nerunāja ar mums. Viņš tikai presei stāstīja, ka mums viss ir labi un pats startēšot konkursā. Mēs jau negribējām nomest Laukšteinu, mēs gribējām atklātu konkursu. Bet

viņš kā stūrgalvīgs pusaudzis ietiepās, uzņēma visu uz sevi un domāja, ka mēs viņam rokam bedri,”

pauž aktieris.

K. Gods cer, ka līdz ar to ir iedibināta tradīcija, ka konkursu rīkos ik pēc pieciem gadiem un notiks vadības maiņa, kā normāli ierasts citur Eiropā.

“Esmu saņēmusi pilnvaras turpināt darbu valdē uz pagaidu laiku un to arī darīšu ar pilnu atbildību,” saka E. Ciekurze.

Viņa domājot piedalīties konkursā.

“Man patīk un interesē šis darbs, domāju, ka es to daru labi. Mēģināšu startēt ar vislabāko,”

saka pagaidu valdes locekle.

Tā gluži neesot, ka līdz jaunas valdes iecelšanai konkursa rezultātā teātra vadība būs vienās rokās, uzsver E. Ciekurze. “Mums pēc statūtiem ir divi valdes locekļi, un es sapratu, ka šis jautājums pašvaldībai ir jārisina, tā nevar uz visu šo laiku iecelt tikai vienu,” viņa atzīmē.

Liepājas teātris ir vecākais joprojām pastāvošais latviešu profesionālais teātris Latvijā, kas dibināts 1907. gadā.

Laika gaitā teātrim ir bijuši dažādi nosaukumi, pašreizējais tam ir kopš 1998. gada, kad Liepājas pašvaldība kļuva par SIA ”Liepājas teātris” vienīgo īpašnieci.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz