Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī drīzumā gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta”

Liepājas teātrī drīzumā gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta”, informē teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Liepājas teātrī drīzumā gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta”
Foto: Publicitātes
06.03.2024 11:11

LETA

Liepājas teātrī režisora Dž. Dž. Džilindžera vadībā jau vairākus mēnešus notiek darbs pie iestudējuma “Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta”, kurš top pēc beļģu rakstnieces Karīnas Lambēras romāna ar tādu pašu nosaukumu.

Izrādes dramatizējumu veidojis pats režisors. Iestudējums, kuram viņš devis žanrisko apzīmējumu – maiga ironija par sievietēm divās daļās – pirmizrādi piedzīvos 16. martā.

Lambēra rakstniecībai pievērsās pirms desmit gadiem. “Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta” ir viņas pirmais romāns, kas Beļģijā saņēma balvu kā labākā debijas grāmata.

Viņas grāmatu varoņi ir vienkārši cilvēki, kurus pārsteidz kāds neierasts notikums, kas liek viņiem saņemties un pārbauda viņu spējas pārradīt sevi no jauna, skaidro Borga.

Šis ir stāsts par māju, kurā dzīvo Karaliene. Un šajā mājā laipni aicināta apmesties ikviena sieviete, kurai tas ir nepieciešams. Tikai ar vienu noteikumu – šajā mājā vīriešiem ieeja ir aizliegta.

Tā nu viņas tur dzīvo – Simona, Rozālija un Džuzepīna – un katrai ir savs iemesls tur būt. Dzīve rit savu ierasto gaitu, līdz ierodas Džuljeta, liekot katrai no sievietēm uzdot sev jautājumu – vai dzīve bez mīlestības ir iespējama, iestudējuma sižeta līniju iezīmē Borga.

Izrādē piedalās Anete Berķe, Everita Pjata-Gertnere, Kintija Stūre, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Liepājas teātra aktieriem šajā iestudējumā pievienojusies arī Inga Alsiņa-Lasmane.

Iestudējuma radošajā komandā strādā arī režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrāde iekļauta lielās zāles abonementā, šomēnes to iespējams noskatīties arī 17. un 23. martā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz