Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Meikšāna Ļermontova poēmas “Dēmons” iestudējums

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Meikšāna Ļermontova poēmas “Dēmons” iestudējums
Foto: Publicitātes
09.03.2020 12:04

LETA

Atslēgvārdi

Liepājas teātrī 28.martā plkst.18 pirmizrādi piedzīvos režisora Viestura Meikšāna krievu romantisma dzejnieka Mihaila Ļermontova poēmas “Dēmons” iestudējums, aģentūru LETA informēja teātrī.

Kā pavēstīja teātrī, pie poēmas “Dēmons” dzejnieks Ļermontovs strādāja visu savu neilgo mūžu. Tajā viņš risina stāstu par izraidīto eņģeli, kurš spiests pavadīt savu esību vientulībā un naidā, līdz negaidīti iemīl skaisto meiteni Tamāru. Viņa nespēj pretoties Dēmona valdzinājumam.

Par darba izvēli Meikšāns stāsta, ka kaut kādas cilvēka tumšās puses viņu kā mākslinieku interesē – šajā stāstā piesaistot tas, ka Dēmons nav “klišejiski” ļaunais. “Darbs dod iespēju runāt par to, cik viss ir relatīvs, jo arī Dēmons alkst pēc mīlestības. Tik kaislīgu materiālu es vēl nekad neesmu iestudējis. Tajā ir vienreizēja mīlestības koncentrācija,” norādīja režisors, paužot savu apbrīnu dzejniekam, kurš, būdams tik jauns, varēja sarakstīt šādu darbu.

Kā uzsvēra teātrī, iestudējums “Dēmons” iecerēta kā vizuālā teātra izrāde, kuras viens no centrālajiem struktūrelementiem ir mūzika. “Vizualitāte un mūzika ir divi galvenie pīlāri, uz kuru turas mūsu izrāde,” papildināja režisors.

Īpaši šim iestudējumam radīto komponista Matīsa Čudara mūziku izrādes laikā dzīvajā izpildījumā atskaņos džeza trio “Auziņš – Čudars – Arutyunyan”. Tādējādi mūzika cieši mijiedarbosies ar skatuvisko darbību, turklāt uz skatuves būs klātesoši arī paši izpildītāji, pavēstīja teātrī.

Vēstījumu, kuram raksturīga izsmalcināta dzejas valoda un vareno Gruzijas kalnu tēlojumi, režisors Meikšāns veido sadarbībā mākslinieci Moniku Pormali. Iestudējumam palīdz tapt arī mākslinieces asistente Paulīne Kalniņa, dramaturgs Evarts Melnalksnis un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Galvenās lomas izrādē atveidos Agnese Jēkabsone un Egons Dombrovskis.

Izrādē piedalīsies arī Liepājas Universitātes aktierkursa 3.kursa studenti Kintija Stūre, Agnija Dreimane, Madara Krživeca un Artūrs Irbe.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz