Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris sezonu noslēdz ar pirmizrādi “Minhauzena precības”

Liepājas teātris sezonu noslēdz ar pirmizrādi “Minhauzena precības”
Foto: Ziedonis Safronovs
13.06.2013 10:37

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Noslēdzot 106. sezonu, Liepājas teātris dāvina skatītājiem vēl vienu jauniestudējumu – jau piektdien, 14. jūnijā, pirmizrādi piedzīvos muzikāla leģenda ”Minhauzena precības” Valda Lūriņa režijā, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga. Vienai no Mārtiņa Zīverta populārākajām pirmskara lugām oriģinālmūziku radījis komponists Valdis Zilveris, bet dziesmu tekstus – Jānis Peters. Ar abiem māksliniekiem režisors jau strādājis agrāk, Liepājā veidojot iestudējumu ”Trīs draugi”.

Par vēlmi mīlēt un būt patiesi mīlētam, par vēlēšanos izrauties no ikdienības un dzīves svinēšanu – tās ir dažas no būtiskākajām lietām, par kurām stāstīs un cīnīsies lielākais melis un fantazētājs – klaidonis un brīvības meklētājs Minhauzens.

”Jānis Peters stingri ir pastāvējis, ka Minhauzens ir dzejnieks, kas dzīvo savā konkrētajā laikā. Mums ir svarīgi, ka viņš nav bagātnieks, bet nāk no nabadzīgas vides, viņš ir zināmā veidā klaidonis. Sarežģīta personība. Zīverts ir atstājis daudzas mīklas, un mēs tās cenšamies atminēt,” pirms pirmizrādes stāsta V. Lūriņš.

Mierīgu vakaru Duntes muižā izjauc princeses un viņas pavadoņu ierašanās. Kopā ar raibo kompāniju ierodas arī Minhauzens. Viņa stāsti sadusmo pils īpašnieci Jakobīni, bet uzjautrina pārējos viesus. Un tikai vienam cilvēkam Minhauzens spēj atklāt savu patieso dabu – ilgas pēc sapņu zemes Ulubeles, kur paslēpties no ikdienas kņadas – zemes, kur vienmēr spīd saule, kur nabagais jūtas bagāts un ikviens spēj patiesi mīlēt… 

Minhauzena lomu atveido Mārtiņš Kalita, viņa mīļoto Jakobīni – Everita Pjata.

”Aktieri galvenajām lomām pie manis parasti atnāk ļoti dabiski – tā par Čaku kļuva Kaspars Kārkliņš, bet Robertu – Sandis Pēcis. Es nebūtu piekritis Liepājā iestudēt šo izrādi, ja nebūtu redzējis te Minhauzenu, bet to es saskatīju Mārtiņā,” režisors pamato savu izvēli.
Pārējās lomās – Laura Jeruma, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, Anita Kvāla, Kaspars Kārkliņš, Inese Jurjāne, Rolands Beķeris, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Marģers Eglinskis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Ilze Būde, Ilze Jura un Anete Berķe.

Izrādei tapt palīdzējuši arī kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Artūrs Arnis un gaismu mākslinieks Rainers Kornhubers.

Biļetes uz abām šīs sezonas izrādēm gandrīz jau izpārdotas. ”Minhauzena precības” iespējams apmeklēt arī 17. septembrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz