Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātē apskatāmas vairākas mākslas izstādes

Liepājas Universitātē apskatāmas vairākas mākslas izstādes
Foto: Ģirts Gertsons
01.11.2017 19:22

liepajniekiem.lv

31. oktobrī Liepājas Universitātē, Letonikas 7. kongresa Liepājas konferences ievaros, tika atklātas vairākas mākslas izstādes – Dzintras Vīriņas ilustrācijas Ērika Kūļa bērnu literatūras darbiem, Guntas Krastiņas personālizstāde ”Piemares impresijas”, Rucavas bērnu mākslas studijas darbu izstāde un LiepU studiju programmas Dizains 3. kursa radošie darbi par tēmu ”Piemare”.

LiepU Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Jansone portālam vēstīja, ka atklāšanas pasākumā, kurā tradicionāli tika griezta lente un kolekcionēti mākslinieku paraksti, apmeklētāji varēja gan apskatīt tapušos radošos darbus, gan satikt pašus māksliniekus, gan uzklausīt to stāstus par izpaustajām emocijām un radošo tapšanas procesu.

Zinātnes prorektore Ieva Ozola, atceroties kongresa vēsturi, sacīja: ”Kopš otrā kongresa vienmēr Letonikas strāva ir bijusi Liepājā –  referāti, izstādes, koncerti, izrādes, arī skolēnu konkursi. Šajos gados ir bijis tik daudz kā, lai parādītu, ka tas nav tikai šauram zinātnieku lokam vai tikai Liepājas Universitātei. Tāpēc pirms referātiem mēs atklājam Letonikas kongresa mākslas daļu.”

Gunta Krastiņa par sevis radītajiem darbiem atzina: ”Tās ir sajūtas, emocijas. Tāpēc arī nosaukums ”Piemares impresijas”. Lai darbi runā paši par sevi. Par saviem darbiem kā par saviem bērniem – vai nu labu vai neko.” Savukārt par Rucavas bērnu radītajiem zīmējumiem māksliniece pastāstīja, ka tie tapuši vairāku mēnešu garumā, bērniem attēlojot pašu kopīgi izdomātu stāstu ”Mazās Dārtas brīnumainie Ziemassvētki”. To sākumā rakstījusi pati māksliniece, bet turpinājuši un pabeiguši bērni, lai rosinātu sevī fantāziju.

Māksliniece Dzintra Vīriņa, kura ilustrējusi Ērika Kūļa bērnu literatūras darbus izteicās: ”Man jāsaka paldies rūķu tētim – rakstniekam Ērikam Kūlim, kura darbi ir izteiksmīgi. Ar tādu materiālu ir viegli strādāt. Darbi ir vizuāli viegli, iztēli rosinoši atainošanai, nekādu problēmu. Lai arī turpmāk viegla spalva.”

Izstāde apskatāma Liepājas Universitātes 2. stāva foajē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz