Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātē būs apskatāma izstāde par medijpratību

No 20.septembra līdz 15.oktobrim Liepājas Universitātes foajē apskatei būs pieejama ceļojošā izstāde “Fake ? Fact Info Lab”, ko ir izstrādājis Zviedru institūts jauniešu medijpratības prasmju uzlabošanai, aģentūru LETA informēja Baltijas Mediju izcilības centrā.

Liepājas Universitātē būs apskatāma izstāde par medijpratību
Foto: Publicitātes
10.09.2021 17:10

LETA

Izstādes atklāšana paredzēta pulksten 12. Izstādes atklāšanas dienā Liepājas universitātes telpās norisināsies arī medijpratības darbnīca, ko četru stundu garumā vadīs Norvēģijas cilvēktiesību akadēmijas eksperte Evgēnija Horoļceva un Dānijas Ziemeļvalstu žurnālistikas centra mediju eksperts un žurnālists Leifs Lonsmans. Darbnīcas sākums plānots 12.30. Pasākums notiks angļu valodā.

Pasākuma laikā diskutēs par demokrātijas un informācijas pamatelementiem, kā arī par informācijas bīstamību. Diskusijā starp aktualitātēm būs arī dezinformācija, ļaunprātīgas informācijas izplatīšanu, interneta “troļļiem” un pārrobežu propagandu.

Baltijas Mediju izcilības centra direktore Gunta Sloga norādīja, ka līdz ar Covid-19 pandēmiju ir strauji “uzbangojis” dezinformācijas vilnis, raisot jautājumus, kā izglītot sabiedrību šajos jautājumos un palīdzēt atšķirt patiesus faktus no maldinošas informācijas. “Tāpēc esam priecīgi par iespēju kopā ar ziemeļvalstu kolēģiem rīkot izglītojošus seminārus un darbnīcas jauniešiem, lai ne tikai veicinātu viņu medijpratību, bet arī interesi par tādiem aktuāliem jautājumiem kā klimata pārmaiņas un iekļaujoša sabiedrība,” viņa sacīja.  

Pasākumu organizē Dānijas Kultūras institūts, Baltijas Mediju izcilības centrs, Dānijas Ziemeļvalstu žurnālistikas centrs un Norvēģijas cilvēktiesību akadēmija.

Izstādes un darbnīcas apmeklējums klātienē būs iespējams, tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz