Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātē būs skatāma Blaumaņa “Nezāle”

Liepājas Universitātē būs skatāma Blaumaņa “Nezāle”
Foto: Publicitātes
23.03.2015 11:20

liepajniekiem.lv

Šodien pulksten 16:00 Liepājas Universitātes aktu zālē aktieris Ēriks Vilsons piedāvās monoizrādi – Rūdolfs Blaumanis “Nezāle”, portālam pavēstīja Liepājas Universitātes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Simona Laiveniece. 

Projekts ir veidots ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu sia “MT Projekts”, un ir pirmais darbs teātra projektam, kas veidots tā, lai nāktu pie skatītāja burtiskā veidā, parādot maza formāta dramaturģijas darbu. Tas ir izbraukuma teātra projekts.

Ēriks Vilsons par savu monoizrādi un izvēlēto materiālu saka tā: “Manuprāt, Rūdolfs Blaumanis ir kā labs ārsts, kas redz visu mūsu slimību vēsturi kopumā un bez emocijām ar mīlestību un skumju nopūtu, uzrāda sāpīgos punktus. Ne šausminoties, ne lieki līdzi jūtot, ne moralizējot. Man ienāca prātā, ka tā mūs varētu vērot Dievs. Un Blaumanī ir kaut kas no viņa mūžsenajām skumjām. It kā pētot un vērojot mūsu dzīvi – kas paliks pēc mums? Vai tiešām tikai nezāles un jocīgi kapu uzraksti?”

Ēriks Vilsons šobrīd ir maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” 1. kursa students, izrāde notiek Liepājas Universitātes Zinātnes un radošuma dienu ietvaros.

Savukārt rīt, 24. martā, visas dienas garumā Liepājas Universitātē notiks Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes ikgadējā studentu zinātniskā konference, kurā bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi iepazīstinās ar savu studiju noslēguma darbu iecerēm, kā arī ar studiju kursos izstrādātajiem pētījumiem vai radošajām izpausmēm.

Fakultātes dekāne Zanda Gūtmane: “Zinātnes un radošuma dienas Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē ir studiju gada centrālais notikums. Konference potenciālos absolventus mobilizē bakalaura vai maģistra darba izstrādei, ļauj attīstīt darba prezentēšanas prasmes, attīsta diskusiju kultūru. Šīs nedēļas pasākumos fakultātes studenti labāk iepazīst viens otru un var izpaust savus dažādos radošos talantus un prasmes – muzicēšanu, aktiermeistarību, radošo rakstīšanu.”

Konferences apmeklējums var būt labs veids, kā iepazīt valodu, kultūras
un mākslas studiju būtību. Pasākumi notiek gan Liepājas Universitātes galvenajā
ēkā, Lielā ielā 14, un Kūrmājas prospektā 13.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz