Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki dodas uz festivālu “Soļi smiltīs” Jūrmalā

Liepājnieki dodas uz festivālu “Soļi smiltīs” Jūrmalā
17.07.2009 10:38

Sestdien, 18. jūlijā, agrā rīta stundā uz Jūrmalu dosies Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvi “Kvēle”, “Rucavietis” un “Vaduguns”, lai tur piedalītos Piejūras reģiona vidējās paaudzes deju kolektīvu festivālā “Soļi smiltīs – 10”.

Šogad aprit 10 gadi kopš tapis festivāls “Soļi smiltīs”, kura iniciatore ir deju kolektīva “Tapa” vadītāja Dace Kalēja. Festivāls pirmo reizi notika 1999. gada vasarā Jūrmalā, Vaivaros un turpmāk gandrīz katru gadu norisinājies dažādās Latvijas piejūras reģiona pilsētās, pulcējot kopā daudzus vidējās paaudzes deju kolektīvus.

Savā desmit gadu jubilejas reizē festivāls atkal norisināsies Jūrmalā un šoreiz savu dalību pieteikuši 25 deju kolektīvi, kas ir lielākais dalībnieku skaits šā festivāla vēsturē.

Kā ierasts, norisināsies arī sportiskās un radošās aktivitātes dalībniekiem, kur arī tiks noskaidrots sportiskākais deju kolektīvs un radošākais deju kolektīvs sacensībā “Smilšu kūka svētkos”. Savukārt festivāla programmā plānoti dienas koncerti pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kas norisināsies 5 laukumos, svētku gājiens “Ņem to kurpīt” un festivāla dižkoncerts “Desmit Soļi Smiltīs”, kā arī neiztrūkstoša būs dalībnieku balle, kurai šoreiz dots nosaukums “Pašā vasar’s viducī”.

Dienas koncertos mūsu dejotāji izdejos 4-5 dejas, bet dižkoncertā – 2 dejas, kuras nebija iekļautas Kurzemes novada deju svētku repertuārā.

Katra “Soļi smiltīs” festivāla noslēgumā tiek izvirzīts dalībkolektīvs, kurš kļūst par atbildīgo nākošā festivāla organizēšanā. Tā 2002. gadā 4. festivāla “Soļi smiltīs” dalībniekus Liepājā uzņēma Tautas deju ansamblis “Kvēle”. 2007.gadā Salacgrīvā notikušā festivāla laikā Liepāja atkal tika nosaukta kā nākamā festivāla rīkotāja, bet tā kā 2008. gads aizritēja Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku zīmē, tad festivāla rīkošanu nācās atlikt.

Tomēr mums šis gods un atbildība tiek uzticēta nākamgad, lai pašā vasaras viducī, liepziedu laikā festivāla ceļš dalībniekus atkal vedinātu uz Liepāju. Lai dalībnieki atstājot savus soļus mūsu smiltīs, sniegtu liepājniekiem iespēju niansētāk iepazīt mūsu tautas dejas kultūru un tradīcijas.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz