Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki piedalīsies latviešu skatuvisko deju lielkoncertā

Liepājnieki piedalīsies latviešu skatuvisko deju lielkoncertā
07.05.2010 13:46

Atslēgvārdi

Vasarsvētku priekšvakarā, 22. maijā, pulksten 21:00 Rīgā, Ķīpsalas hallē norisināsies latviešu skatuvisko deju lielkoncerts “Mugura lai nesaliecas”, kurā piedalīsies 70 deju kolektīvi no visas Latvijas, to vidū arī Liepājas Tautas deju ansambļi “Rucavietis” un “Vaduguns”.

Koncerta režisors Valdis Lūriņš par gaidāmo koncertu saka: “Dejas būs par mums, par dzīvi un par dzīvīgu dzīvošanu. Par ticēšanu un mīlēšanu. Bez liekvārdības, jo tieši tāda ir dejas valoda. Vienosimies koncertā “Mugura lai nesaliecas” – dejojot, elpojot, dzīvojot!””.

Lielkoncertā aptuveni 2500 dejotāji no Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales kopumā izdejos 22 skaistākās latviešu skatuves deju “zelta fonda” un arī jaunrades dejas, kas tapušas pēdējos gados. Koncertā būs redzamas U. Žagatas, A.Baumanes, H.Sūnas, U.Šteina, I.Magones, R.Spalvas, J.Ērgļa, J.Purviņa, G.Skujas, T.Ludboržas, A.Melnalksnes, I.Mistres, G.Baumaņa un E.Poļa dejas.

Koncertu kuplinās un īpašu vasarsvētku noskaņu radīs jauniešu koris “Sonore”.

Tautas deju ansambļa ”Rucavietis” repetitore Sandra Blumbaha pavēstīja, ka “Rucavietis” Latviešu skatuvisko deju lielkoncertā “Mugura lai nesaliecas” izdejos 4 dejas – “Sudmaliņas”, “Dancis pa trim”, “Pēc tolkas” un “Visi ciema suņi rēja”. Savukārt Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” Tautas deju ansamblis “Vaduguns” lielkoncertā izpildīs 3 dejas – “Saule brida rudzu lauku”, “Malējiņa” un jestro “Divi riekstiņi”.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis. Lielkoncertu vadīs tautā iemīļoti Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Mārcis Manjakovs.

Informācija tapusi sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciālisti Baibu Boži.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz