Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājniekiem bija iespēja dzirdēt 16 nelielus koncertus dažādās pilsētas vietās

Liepājniekiem bija iespēja dzirdēt 16 nelielus koncertus dažādās pilsētas vietās
Klausītājus priecēja piecpadsmit minūšu gari koncerti dažādās pilsētas vietās ar muzikālu noslēgumu pie koncertzāles "Lielais dzintars". (Foto: Ruslans Šuļga)
27.07.2020 06:00

Agnese Kuplēna

"Kurzemes Vārds"

“Mūziķi atcerējās jaunību, kad, uz ielām spēlējot, piepelnījās dzīvošanai,” par sestdienas muzikālajām aktivitātēm sacīja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) projektu daļas vadītāja Liena Dāvida. Liepājniekus un pilsētas viesus sestdien ar augstvērtīgas mūziku iepriecināja simfoniskā orķestra mūziķi.

“Skan visa Liepāja!” – saucas projekts, ko organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Lienu Dāvidu un uzņēmumu SIA REKU. Ideja radusies pandēmijas laikā, jo bija vēlme sniegt iedzīvotājiem muzikālu baudījumu, bet tā, lai vienlaikus būtu ievēroti drošības pasākumi, kas saistīti ar cilvēku pulcēšanos publiskās vietās.

“Šis ir labs veids, kā uzturēt formu. Mūziķiem ir nepieciešams sevi realizēt,” papildināja L. Dāvida. Projekta dienā liepājniekiem bija iespēja dzirdēt 16 nelielus koncertus, bet kulminācija bija vakarā, kad noslēguma koncerts izskanēja no “Lielā dzintara” balkona.

Visas dienas garumā koncertēja koka pūšamo instrumentu kvintets, Liepājas mežragu kvartets, Liepājas stīgu kvartets, stīgu instrumentu kvintets un metāla pūšamo instrumentu kvintets, atskaņojot visiem labi zināmus skaņdarbus. Programmā bija gan Haidna, gan Vēbera, Vivaldi un citu pazīstamu komponistu skaņdarbi.

“Tas ir kaut kas lielisks! Klausoties atcerējos par mūsu radniecību ar Austriju, ar mūziķiem no turienes,” iespaidos dalījās liepājnieks Ilmārs, kurš ar sievu Ilgu klausījās mūziķus dažādos pilsētas nostūros.

“Es biju noilgojusies pēc kultūras pasākumiem. Šodien esmu laimīga. Tik saulainā dienā beidzot varu baudīt mākslu,” sajūsmu par notiekošo pauda liepājniece, koncertu apmeklētāja Dzintra.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz