Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LiepU piedāvā iespēju ieskatīties režisora radošajā laboratorijā

LiepU piedāvā iespēju ieskatīties režisora radošajā laboratorijā
Foto: Publicitātes
23.10.2017 12:24

liepajniekiem.lv

26. oktobrī, pulksten 17.00, Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Lasītavā notiks Liepājas Universitātes zinātniskais seminārs “Režisora radošā laboratorija”, portālam ziņoja Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lekore Sandra Okuņeva. Seminārā iecerēts atklāt režisora Oļģerta Krodera darba nianses izrādes tapšanas procesā, viņa raksturīgāko paņēmienu kopumu, to ietekmi uz aktiera darbu un iespējamo turpinājumu Ināras Kalnarājas iestudējumos amatierteātrī. Seminārā piedalīsies LiepU Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Dr. art. Vēsma Lēvalde, LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Mg. philol. Sandra Okuņeva un aktrise un režisore Ināra Kalnarāja.

Pētniece, monogrāfijas “Hamleta vārdi” autore Vēsma Lēvalde, ieskicējot semināra saturu, atzīst: “Krodera stāstītais, viņa pieraksti un citi privātā arhīva materiāli atklāj režisora rūpīgo darbu līdz izrādei: kā režisors studējis dramaturģisko materiālu, kā veidojušās viņa iestudējumu koncepcijas, kā to detalizētā izstrāde palīdzējusi sagatavot atbildīgas lomas jaunajiem aktieriem, kā režisora darba stils, iespējams, iedvesmojis viņa aktierus pievērsties režijai.”

Daļa no Oļģerta Krodera privātā arhīva materiāliem izmantota grāmatas ”Hamleta vārdi” tapšanā, un seminārā būs iespējams uzzināt arī par ceļu no zinātniska pētījuma līdz grāmatai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz