Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lietišķās mākslas studiju rīko jauno telpu atklāšana

Lietišķās mākslas studiju rīko jauno telpu atklāšana
30.12.2011 16:46

2012. gada sākumā, 6. janvārī, pulksten 15.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra lietišķās mākslas studiju “Kursa”, “Liepava” un “Zītars” meistari aicina uz savu jauno telpu, Dārza ielā 4/8, atklāšanu, informē centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

2011. gada vasarā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra lietišķās mākslas studiju vadītājus sasniedza patīkama ziņa. Lai nodrošinātu Tautas mākslas un kultūras centra lietišķās mākslas studiju “Kursa” (vadītāja Ilma Rubene), “Liepava” (radošā vadītāja Smaida Rubeze) un “Zītars” (vadītāja Austra Ziemele) darbību ilgtermiņā, uzlabotu studiju darba apstākļus un attīstītu tās amatiermākslas nozares, kuru darbība Liepājas Latviešu biedrības namā un citās īrētās telpās bija ierobežota vai apdraudēta telpu fiziskā stāvokļa dēļ, Liepājas pašvaldība iecerējusi piešķirt jaunas darbnīcu telpas Dārza ielā 4/8 līdzās Amatnieku namam.

Pateicoties pašvaldības atbalstam un Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Nekustamā īpašuma pārvalde” vadītāja Māra Egmaņa iniciatīvai, tika veikti remonta darbi un pagalma labiekārtošana. Pamatojoties uz Liepājas pilsētas Domes 2011.gada 24.novembra lēmumu, Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centram nodotas bezatlīdzības lietošanā uz 10 gadiem telpas ar kopējo platību 302,2 kv.m. Jaunajās telpās savu darbību turpinās audējas, rokdarbnieces un dzintara apstrādātāji, organizējot dažādu lietišķās mākslas prasmju apgūšanu, demonstrēšanu un citas aktivitātes.

“Tautas kultūras tradīciju savdabība ir tā, kas dara mūs atšķirīgus Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, tādēļ svarīgi radīt pievilcīgu vidi pilsētas vēsturiskā centra teritorijā, kur sabiedrībai būtu iespēja saglabāt latviskās kultūras saknes, caur tradīcijām, komunikāciju un izglītošanu, kultūru pārraidot no vienas paaudzes nākamajā, vienlaikus paplašinot arī jau esošās iespējas kultūras tūrisma attīstībā Liepājā,” saka Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, apņemoties mērķtiecīgi veidot šo ēku kompleksu par nozīmīgu kultūras mantojuma centru, kas Liepājas kultūrvidē būtu atvērts gan vietējai sabiedrībai, gan pilsētas viesiem.

Telpu atklāšana notiks 6. janvārī pulksten 15.00 – Zvaigznes dienā, kas ir Ziemassvētku laika noslēgums. Ticējums vēsta, ka no Jaungada līdz Zvaigznes dienai nevajag ne vērpt, ne aust. Ievērojot šo seno ticējumu, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Lietišķo mākslas studiju “Kursa”, “Liepava” un “Zītars” vadītājas un meistari šajā dienā gaida ciemiņus, lai izrādītu savu jauno mītnes vietu un simboliski atzīmētu arī jauna darba cēliena sākumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz