Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līgas Ķempes glezna ”Puiku dziesma” iegūst izstādes apmeklētāju simpātiju balvu

Līgas Ķempes glezna ”Puiku dziesma” iegūst izstādes apmeklētāju simpātiju balvu
Foto: Publicitātes
05.12.2016 14:44

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas un tuvākās apkārtnes mākslinieku vizuālās mākslas kopizstādes ”Pilsētas skaņa mākslā” apmeklētāji savu simpātiju balvu piešķīruši mākslinieces Līgas Ķempes gleznai ”Puiku dziesma”, portālam pastāstīja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Zane Goldmane.

Līga Ķempe balvā saņems dāvanu karti 150 eiro apmērā veikalā ”Rūtiņa”, kuru nodrošina Mārketinga projektu aģentūra ”Fortius”.

Kopumā par skatītāju simpātiju balvu balsoja 511 muzeja apmeklētājs. Lielu atbalstītāju skaitu ieguva arī tādi mākslinieki kā Kristīne Sīle un Benita Bitāne, taču ar izteiktu balsu pārsvaru visbiežāk minētā māksliniece bija Līga Ķempe ar savu lielformāta darbu ”Puiku dziesma”.

Šogad Liepājas vizuālās mākslas izstādē ”Pilsētas skaņa mākslā” bija skatāmi 49 Liepājas un tās apkārtnes profesionālu mākslinieku 65 dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbi.

Jau iepriekš ziņots, ka Liepājas vizuālās mākslas izstādes “Pilsētas skaņa mākslā” galveno balvu 500 eiro vērtībā par laikmetīgu nacionālās tēmas risinājumu mākslas darbā ”Nacionālās pašapziņas celšanas akts” žūrija piešķīra Andrejam Prigičevam. Divas balvas 250 eiro vērtībā ieguva Ilze Karlsone un Igors Bernāts.

Šogad žūrijā bija Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins, māksliniece Sandra Krastiņa un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Komunikācijas un izglītības programmu kuratore, mākslas zinātniece Agrita Pore.

Liepājas Speciālās ekonomiskā zonas pārvalde veicināšanas balvu par jūras tēmas risinājumu pasniedza māksliniecei Benitai Bitānei, bet Liepājas simfoniskais orķestris katram autoram dāvināja ielūgumu uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem.

Liepājas muzejs mākslas krājuma papildināšanai iepirka trīs mākslinieku – Valda Mackara, Mārtiņa Krūmiņa un Gunta Kopštāla – darbus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz