Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līgos koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”

Līgos koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”
21.06.2011 18:23

Atslēgvārdi

23. jūnijā jau no pulksten 19.00 koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” tiks gaidīti tie līgotāji, kuri Jāņus nolēmuši svinēt Liepājā. Uz jautru līgošanu aicina Rīgas Tautas deju ansamblis “Līgo” un tā mākslinieciskais vadītājs un deju autors Jānis Purviņš, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Ieradīsies arī Liepājas tautas deju ansambļi “Rucavietis” un “Vaduguns”, vokālā studija “Gaismiņa”, “Līvas ciema muzikanti” un grupa “Klaidonis”.

Koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!” ar īpaši Līgo svētkiem veidotu horeogrāfisku uzvedumu “Jāņu nakti gunis dega” (horeogrāfs Jānis Purviņš, Sniedzes Grīnbergas mūzika) Liepājā viesosies Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Tautas deju ansamblis “Līgo” un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš. Bet koncertuzvedumā “Viņš bučojis man” jaunu ļaužu mīlestību Jāņa Purviņa, Aijas Baumanes un citu autoru dejās, Raimonda Paula ziņģēs un latviešu tautas dziesmās kopā ar tautas deju ansamblis “Līgo” /Rīga/ izrādīs arī Liepājas tautas deju ansamblis “Rucavietis” Olitas Laivenieces un Sandras Blumbahas vadībā un Valdas Grīnfeldes vadītais Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” tautas deju ansamblis “Vaduguns”, raibos deju priekšnesumus koncertuzvedumā ar tautas melodijām bagātinās Dzintras Orbas vokālā studija “Gaismiņa” un “Līvas ciema muzikanti”.

Pēc koncertuzveduma, ap pulksten 21.30, līgotājus koncertdārzā uz latviskiem dančiem, Līgodziesmu dziedāšanu un Jāņuguns iedegšanu aicinās “Līvas ciema muzikanti” jeb Ieva Tālberga, Ansis un Laura Tālbergi, Valdis Aivars, Imants Meķis un Kristaps Sudmalis. Sadziedāšanās un sadancošanās pie ugunskura turpināsies līdz pat Līgonakts ballei.

Pulksten 23.00 koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” ikkatrs varēs no sirds izdancoties Līgonakts zaļumballē, kurā spēlēs grupa “Klaidonis”, ar saviem priekšnesumiem ballētājus priecēs arī telekompānijas “LNT” talantu šova “O!Kartes akadēmija” otrās vietas ieguvēja Evija Sloka.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz