Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līksme, dziesmas un dejas vairāku dienu garumā

Līksme, dziesmas un dejas vairāku dienu garumā
21.03.2011 07:04

Šogad pilsētas ielās nebija daudz un uzkrītošu svētku rotu, kas apliecinātu, ka Liepāja svin savu dzimšanas dienu.

Bet to, ko taupības dēļ liepājnieki nevarēja atļauties, sarūpēja Dabas māte, 18. marta vakarā pār pilsētu izkaisot sniegu, padarot to baltu un noslēpjot arī vēl nesakoptās vietas, kuras ciemiņiem noteikti nebija jāredz.    

Lai gan gaidītā siltā pavasara vietā liepājnieki saņēma ziemai raksturīgus laika apstākļus, iedzīvotājiem sirdī bija silti – vismaz tiem, kas izvēlējās apmeklēt kādu no Liepājas dzimšanas dienai par godu un no sirds organizētajiem sarīkojumiem. Un tādu aizvadītajā nedēļā patiesi bija ļoti daudz. Jau ceturtdien Latvijas 1. rokkafejnīcā dziesmas savai pilsētai veltīja Liepājas teātra aktieri – gan tie, kuri jau daudzu gadu garumā tiek lutināti ar skatītāju mīlestību, gan jaunie mākslinieki, no kuriem vairākiem Liepāja par mājvietu kļuvusi tikai pirms nepilna gada. Piektdienas vakarā Liepājas Olimpiskajā centrā kuplā skaitā varēja sastapt dažādās nozarēs strādājošos, ar kuru paveikto ļoti lepojamies, viņu vidū bija arī astotais Goda liepājnieks Rihards Rubīns. Svinības turpinājās arī Latvijas 1. rokkafejnīcā, kur savu jauno mūzikas albumu “Pulss” prezentēja Ivo Fomins, un pārējos Liepājas nakts klubos. Svinēts tika vēl sestdien un svētdien – piedāvājot lieliem un maziem izballēties, noklausīties kora koncertu, doties masku gājienā vai iesaistīties īstā jampadracī. 

“Kurzemes Vārda” uzrunātie ļaudis atzina, ka sarīkojumu bija patiešām daudz un tie bija dažādi, līdz ar to katrs varēja atrast kaut ko savai gaumei atbilstošu. Turklāt vairāki no tiem bija bez maksas, kas, pēc liepājnieku teiktā, viņiem bijusi ļoti laba dāvana no Liepājas pašvaldības un mūsu kultūras un izklaides iestādēm. Ikviens no sarīkojumiem bija kupli apmeklēts, un tas apliecina, ka tādi liepājniekiem ir vajadzīgi un viņi Liepājas dzimšanas dienu ir pieņēmuši kā savus svētkus, un daudzi šajā laikā labprāt dodas ārpus mājas izklaidēties un atpūsties. 

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”


Nacionālo bruņoto spēku bigbenda un Edija Šnipkes uzstāšanās koncertam “Liepāja svin!” piedeva īpašu svinīgumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz