Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Līvas ciema svētkos” plašas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem

”Līvas ciema svētkos” plašas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem
Foto: Aigars Prūsis
17.05.2017 12:02

liepajniekiem.lv

Šajā nedēļas nogalē, 20. un 21. maijā, ”Līvas ciema svētkos” apmeklētājiem tiek piedāvāta bagātīga kultūras programma, kas nodrošinās arī plašas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. Tautas dejas ikviens aicināts iepazīt svētku sadaļā ”Dzintara krasta ļaudis”, senas latviešu spēles apgūt īpašā ”Spēļu sētā”, rudzu maizes stāstu – ”Maizes mājā”, bet alus gatavošanu – ”Akmens alus brūvēšanas darbnīcā”, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Sērdiene.

”Līvas ciema svētkos” ik gadus skatītājiem tiek piedāvāta plaša tautas deju programma ”Dzintara krasta ļaudis”. Uz ”Līvas ciema laukuma” skatuves stāvlaukumā pie koncertzāles ”Lielais dzintars” ikviens aicināts baudīt latviešu un arī lietuviešu tautas dejas krāšņākos priekšnesumus. Divos tautas deju dižkoncertos prieku skatītājiem sagādās Liepājas un tuvējo novadu deju kolektīvi – Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīvs ”Krustiņi”, Tautas deju kolektīvs ”Rucavietis”, vidējās paaudzes deju kolektīvi ”Vaduguns” un ”Kvēle”, senioru deju kolektīvs ”Sidrabvilnis”, Liepājas Valsts tehnikuma jauniešu deju kolektīvs ”Odziņa” un tā studija, pirmsskolas izglītības iestādes ”Kāpēcītis” deju kolektīvs, Ezerkrasta sākumskolas 2. un 3.-4. klašu deju kolektīvs ”Spārīte”, kā arī Durbes novada Lieģu vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Re, kā!”, kā arī šī gada īpašie viesi – latgaliešu tautas deju kolektīvs un kapela ”Dziga” un Klaipēdas Universitātes tautas dziesmu un deju ansamblis ”Vytine”.

Arī šogad ģimenes ar bērniem ”Līvas ciema svētkos” priecēs ”Spēļu sēta”, kura būs vēl plašāka kā citus gadus. Sekojot meistara Aldoņa Baldiņa padomiem, SIA ”Krāsu Karuselis” vadībā ikviens varēs apgūt senās spēles – klimpiņu sišanu, cūku ganīšanu, koka vilciņu dīdīšanu, vēja propelleru laišanu pa vējam. Šā gada jaunumi”Spēļu sētā” – veiklības spēle ”Ratu ritenis” lielākiem bērniem un zivtiņu makšķerēšana mazākajiem pasākuma apmeklētājiem. Radošu nodarbju interesentiem būs iespēja pašiem sev izgatavot arī svilpītes un spēļu vilciņus, kā arī citus amatniecības brīnumus dažādās meistardarbnīcās visā svētku teritorijā.

Mazos skatītājus, kā ierasts, svētdienā priecēs arī izrāde bērniem. Šoreiz ar Ungārijas vēstniecības atbalstu 21. maijā pulksten 11.30 notiks Leļļu izrāde ”Noēmi un Noella”, kurā galvenās lomās būs divas dīvainas jaunkundzes, kuras kopā ar saviem dzīvniekiem, rotaļlietām, apceļo pasauli. Vāvere, skudra, degunradzis, zilonis, sienāzis un valis stāsta par dzīvi, kādas ir atšķirības, ja brokasto pie klāta galda un nevis brīvā dabā, laukā vai okeānā.

Svētku apmeklētājiem tiks dāvāta arī lieliska iespēja iepazīt rudzu maizi un tās tapšanas stāstu īpašā ”Maizes mājā”, kurā z/s ”Krūmiņi” saimnieki vadīs meistarklases ”Grauda ceļš līdz maizei”. Tās sāksies katrā jaunā stundā un to laikā ikviens varēs iepazīt graudaugus, cepšanai paredzētos darbarīkus, latviešu zīmes,kā arī varēs iemīcīt un degustēt maizes mīklu, un noslēgumā sēsties pie lielā saimes galda, lai degustētu īstu rupjmaizi. Čaklākajiem maizes cepējiem būs iespēja iegūt mīklu līdzi ņemšanai, lai savās zināšanās un pašceptajā maizītē dalītos ar sev tuvajiem cilvēkiem mājās.

Pieaugušajiem svētku reizē noderēs arī zināšanas, ko piedāvās starpnozaru mākslas grupa ”Serde”, kas demonstrēs alus gatavošanas procesu Akmens alus brūvēšanas darbnīcā. Šī tehnoloģija dokumentēta Latvijas teritorijā jau ap 16. gadsimtu, un šāda veida alus ir bijis populārs plašā reģionā Ziemeļeiropas piekrastes apgabalos. Akmens alus brūvēšanas gaitas rekonstrukcijai, ko ikvienam būs iespēja vērot Līvas ciema laukumā, speciālisti par pamatu ņem 2008. gada lauka pētījumus par alus gatavošanas tradīcijām Viduskurzemē.

Svētku apmeklētāji varēs novērtēt arī fotokonkursa ”Griežas laika rats” labāko fotogrāfiju izstādi pie Promenādes tiltiņa, un uzvarētājus uzzināt sestdien, 20. maijā, pulksten 15.30, kad tie tiks paziņoti no Līvas ciema laukuma skatuves. Fotokonkursā piedalīties tika aicināts ikviens fotomākslas interesents, fotogrāfijās iemūžinot mirkļus, kas saistīti kā ar cilvēka mūža gājumu, tā arī ar vērojumiem Liepājā un dabā, kur satiekas jaunais ar veco.Fotokonkurss norisinājās, sadarbojoties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijai ”FOTAST”, laikrakstam ”Kurzemes Vārds” un portālam liepajniekiem.lv, bet izstādes izveidē atbalstu sniedza uzņēmums “Canon Businesscenter Liepāja”.

Svētku laikā šogad būs iespēja iepazīt arī jāšanas vaļasprieku un jātnieku sportu. Jātnieku treniņu un sacensību apģērbu un ekipējumu demonstrēs un viktorīnas vadīs SIA ”Kentaura staļļi”.  

Svētkos ieeja ir bez maksas, tie pieejami ikvienam interesentam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz