Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līvas ciema svētkos spēlēs, rotaļāsies un dejos

Līvas ciema svētkos spēlēs, rotaļāsies un dejos
Foto: Ruslans Šuļga
18.05.2016 13:54

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Sestdien, 21.maijā, pulksten 10.00, ar svētku dalībnieku gājienu no Rožu laukuma uz Liepājas Promenādi sāksies “Līvas ciema svētki” – gada lielākie tradicionālās kultūras svētki Liepājā.

Divas dienas, 21.maijā no pulksten 10:00 līdz 19:00 un 22. maijā no 11:00 līdz 15:00, ikvienam būs iespēja baudīt bagātīgu kultūras programmu, kurā ne tikai skanēs tautas mūzikas svētki “Līvas upe”, bet būs skatāmas arī krāšņas tautas deju programmas “Dzintara krasta ļaudis”. Svētkus bagātīgus veidos arī fotoizstādes, teātra izrāde bērniem, spēles lieliem un maziem “Spēļu sētā” un citas radošas aktivitātes, portālu informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Sērdiene.

Tautas deju kolektīvu programmas “Dzintara krasta ļaudis” norisināsies uz Līvas ciema laukuma skatuves, kur ikviens varēs baudīt Liepājas deju kolektīvu sniegumu – Tautas deju ansambli “Rucavietis”, Tautas deju kolektīvu “Banga”, jauniešu deju kolektīva “Odziņa” divus sastāvus, bērnu deju kolektīva “Krustiņi” 1.-4. un 5.-7. klašu grupas, bērnu deju kolektīva “Vaduguns” 3.-4. un 5.-7. klašu grupas, vidējās paaudzes deju kolektīvus “Bandzenieki”, “Kvēle” un “Vaduguns” un senioru deju kolektīvu “Sidrabvilnis”, kas šajos svētkos svin savas pastāvēšanas piecu gadu jubileju. Svētku viesi – senioru deju kolektīvs “Ulenbroks” no Stopiņu novada, kā arī no tālākām zemēm: Lielbritānijas latviešu tautas deju kopa “Kamoliņš”, tautas deju kolektīvs “Młody Toruń” no Polijas un senioru deju kolektīvs “Vejava” no Lietuvas.

Svētkos gaidāmas vairākas tautas deju kolektīvu programmas, kuras sestdienas rītā pulksten 10:45 ievadīs, tikko “A” grupu ieguvušie Liepājas deju kolektīvi – Tautas deju ansamblis “Rucavietis” un tautas deju kolektīvs “Banga”.

Ne mazāka jautrība kā uz dejotāju skatuves gaidāma arī “Spēļu sētā”, kur, spēlējot senās un arī mūsdienās radītās latviešu spēles, rosīsies mazi un lieli. SIA “Krāsu Karuselis”, sekojot meistara Aldoņa Baldiņa padomiem, aicinās izmēģināt latviešu senās spēles – klimpiņu sišanu, cūku ganīšanu, koka vilciņu dīdīšanu un vēja propelleru laišanu pa vējam. Mākslinieku Ivetas un Reiņa Kuncīšu vadīti, bērni varēs radoši izpausties populārās latviešu multfilmas “Lupatiņi” tēlu un leļļu izgatavošanas meistardarbnīcās. Galda spēles “Novuss” noslēpumus iepazīt piedāvās birojs un spēļu vieta “Novus S”, savukārt nebijušas sajūtas ikviens interesents varēs rast arī “Spāres lidojumā” – pirmo reizi Liepājā varēs izbaudīt aizraujošu piedzīvojumu – reālajā laikā pavērties uz sevi un Līvas ciema svētkiem no augšas ar “Dragonfli” bezpilota aparāta palīdzību.

Svētdien “Spēļu sētu” bagātinās SIA “Kokmaizītes” spēļu meistari, kuri aicinās izmēģināt lielformāta dambreti un lielformāta spēli “Kartupelis”, kā arī piedalīties galda spēļu turnīrā, spēlējot viņu pašu izgatavotās spēles “Burtošanas Čempionāts”, “Latgaliešu domino”, “Kurzemes vēja rati”, Laimes nams” un “Vidzemes atmiņas spēle”. Turnīra uzvarētāju gaida arī pārsteiguma balva.

Īpašs notikums mazajiem skatītājiem gaidāms svētdien pulksten 12:00 Līvas ciema laukumā, kur bērni varēs sekot līdzi notikumiem kādā lauku sētā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrādē “Kur ir mana mamma?”.

Šogad “Līvas ciema svētku” apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī divas fotoizstādes – Liepājas Meistaru ielā izvietoto Liepājas fotostudijas “FOTAST” dalībnieku darbu izstādi “Liepājas iela Latvijas garumā” un sadarbībā ar laikraksta “Kurzemes Vārds” un portāla “liepajniekiem.lv” veidotā fotokonkursa “Durvis uz…” labāko fotogrāfiju izstādi pie Promenādes tiltiņa.

“Līvas ciema svētkus” piedāvā Liepājas pilsētas Dome un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz