Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Līvas tirgu” šogad plāno kā starptautisku pasākumu

”Līvas tirgu” šogad plāno kā starptautisku pasākumu
11.01.2011 16:51

Otrdien Liepājas domē notika diskusija par pilsētas tēla un tā popularizēšanu ar pasākumu un citu aktivitāšu starpniecību. Tās laikā tika prezentēta šā gada jau par ilggadīgu tradīciju kļuvušā pilsētas pasākuma ”Līvas tirgus” koncepcija. Šogad to plānots veidot starptautiskā mērogā.

Attīstības vīzija – Liepājas vārda popularizēšana

Diskusijā piedalījās Liepājas tūrisma, kultūras, izklaides un citu aktivitāšu pārstāvji. Attīstības pārvaldes pārstāve Inguna Tomsone pastāstīja pilsētas attīstības stratēģiju laika posmā no 2008. līdz 2014.gadam. Tās mērķis ir attīstīt dažādu tautsaimniecības nozaru attīstību rūpniecības, ostas, tranzīta, loģistikas un tūrisma jomā. Tās galvenais uzdevums ir radīt pievilcīgu pilsētas tēlu, lai Liepāja kļūtu par Baltijas reģiona atpazīstamu tūrisma galamērķi. Tas ietver gan kultūras mantojuma saglabāšanu, izpēti un pieejamību, attīstīt tūrisma produktu un pakalpojumu piedāvājumu, piesaistīt tūristus, attīstīt tūrisma infrastruktūru. Savukārt sporta jomā plānots palielināt Olimpiskā centra nozīmi.

Svētki mums un atbraucējiem

Diskusijas laikā pasākumu producente Dace Gruntmane izstāstīja šā gada ”Līvas tirgus” koncepciju un galveno mērķi. ”Nav jau nekāds noslēpums, ka šis pasākums dažāda vecuma iedzīvotāju balsojumos ieņem līderpozīcijas,” sacīja D.Gruntmane, kura ir šī pasākuma idejas aizsācēja un tā tradīcijas turpinātāja. ”Mērķis katru gadu ticis sasniegts, un esam nonākuši pie atziņas, ka šis pasākums kalpo un varētu kalpot kā labs kultūrtūrisma pasākums Liepājas vārda un tēla popularizēšanai,” pārliecinoši sacīja organizatore. Viņa arī sacīja, ka ”Līvas tirgus” ir pilsētas svētki. ”Citas pilsētas tos svin konkrētos datumos vasarā, bet Liepājai šāda konkrēta datuma nav, bet ”Līvas tirgus” ir svētki gan liepājniekiem, gan atbraucējiem,” ar degsmi stāstīja D.Gruntmane.

Šogad vērienīgais tradicionālais pasākums plānots kā starptautisks. Tas nezaudēšot sava kā pasākuma tradicionālo būtību – būs amatnieku tirgus, aktivitātes visiem vecumiem, kā ierasts skanēs folkmūzika. ”Kā zināms, Liepāja ir mūzikas, rokmūzikas galvaspilsēta, un tādā veidā Liepāju pazīst plašos mērogos. Plānots, ka šogad ”Līvas tirgū” skanēs folka un rokmūzika, kuru izpildīs ne tikai mūziķi no Latvijas, bet arī viesi no ārzemēm, visticamāk no Eiropas ziemeļvalstīm,” pavēstīja pasākuma organizatore.

Pārliecība, ka mērķi izdosies sasniegt

Šogad ”Līvas tirgum” piešķirts desmit tūkstošus latus liels budžets, taču, lai pasākumu noorganizētu augstā līmenī un sasniegtu mērķi, tas esot par maz. Tādēļ D.Gruntmane aicināja klātesošos tūrisma, izklaides un kultūras pārstāvjus līdzdarboties un sadarboties. ”Atbraukt uz Liepāju no ārzemēm un nospēlēt stundu garu koncertu un doties prom nebūtu prātīgi, tādēļ domāju, ka klubiem, restorāniem, kafejnīcām tā būtu lieliska iespēja izklaidēt savus apmeklētājus ar ekskluzīviem koncertiem,” aicināja D.Gruntmane. Viņa un atbildīgā producente par amatnieku tirgus norisi Ligita Reimane pauda pārliecību, ka ”Līvas tirgum” ir šogad jākļūst par starptautisku pasākumu ne tikai ”uz papīra”, bet jāīstenojas dzīvē.

Liene Andersone

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz