Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LMMDV audzēkņi radīs idejas grupas “Carnival Youth” dziesmas mūzikas videoklipam

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņiem 1. un 2. martā būs iespēja piedalīties mūzikas un mākslas simbiozes hakatonā, kura laikā tiks radīts mūzikas videoklips populārās latviešu grupas ”Carnival Youth” dziesmai ”Es esmu bagāts”, portāls uzzināja vidusskolā.

LMMDV audzēkņi radīs idejas grupas “Carnival Youth” dziesmas mūzikas videoklipam
Grupas "Carnival Youth" (Foto: Filips Šmits)
21.02.2022 17:16

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Hakatona laikā audzēkņiem, profesionālu mentoru vadībā būs iespēja īstenot savas idejas un pārbaudīt savas spējas mūzikas video tapšanā – stāsta idejas radīšanā, filmēšanas gatavošanā, skiču veidošanā.

Audzēkņi strādās vairākās grupās jomas profesionāļu – mentoru un LMMDV skolotāju vadībā, veidojot vairākas idejas, no kurām viena, žūrijas vērtējumā labākā, pasākuma laikā tiks realizēta kā mūzikas video.

Hakatons paredz 24 stundu laikā nonākt pie rezultāta – mūzikas videoklipa grupas ”Carnival Youth” dziesmai ”Es esmu bagats”. Jaunajā ēkā Alejas ielā mūzikas, mākslas un dizaina audzēkņi strādās jauktās komandās, kuru katru vadīs LMMDV skolotājs, palīdzot īstenot jauniešu radītās idejas.

Tāpat hakatonā tiks piesaistīt spilgti profesionāļi – mentori: modes māksliniece Una Pūpola, kinorežisore Adriāna Roze, scenāriste un režisore Marta Elīna Martinsone, kinooperators Gints Bērziņš, fotomāksliniece Iveta Gabaliņa.

Vārds ”hakatons” radies no angļu vārda ”hacking”, jo sākotnēji pasākums bija paredzēts tikai programmētājiem, kas risināja sarežģītus uzdevumus. Tomēr vēlāk tas attīstījās plašākā mērogā, piedāvājot jaunas tematikas arī citu profesiju pārstāvjiem. Starptautiski ”hakatons” zināms arī kā ”hack day” un ”hackfest”.

Darba metode paredz īsā laikā, darbojoties komandā apvienot cilvēkus ar līdzīgām interesēm, bet dažādām zināšanām un pieredzi. Tas ir labākais veids, kā sameklēt jaunus komandas biedrus un apvienot zināšanas, lai veidotu jaunu sadarbību arī ārpus hakatona. Profesionāli mentori nodrošina atbalstu, kā arī palīdz stiprināt prasmes sadarboties un strādāt komandā. Lai arī metode prasa daudz enerģijas un koncentrēšanos hakatona laikā, vēlāk iegūtās zināšanas un kontakti noder arī citu ideju attīstīšanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz