Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LSO koncertēs ar lieliskiem Latvijas vokāliem – Sonoru Vaici un Viesturu Jansonu

LSO koncertēs ar lieliskiem Latvijas vokāliem – Sonoru Vaici un Viesturu Jansonu
30.11.2010 10:19

Atslēgvārdi

Liepājas Simfoniskais orķestris šo piektdien, 3.decembrī plkst.19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā sniegs koncertu AMORE MIO.

Lai iepriecinātu liepājniekus un Liepājas viesus klusajā pirmssvētku laikā, LSO mūziķi kopā ar Latvijā labi pazīstamiem un pasaulē atzītiem vokāliem – soprānu Sonoru Vaici un tenoru Viesturu Jansonu diriģenta Normunda Vaiča vadībā izpildīs dažādu slavenu operu un operešu mūziku. Koncertā skanēs fragmenti no Džuzepes Verdi operas Rigoletto, Džakomo Pučīni operas Bohēma, Johana Štrausa komiskās operetes Sikspārnis un citām operām un operetēm.

Koncerta īpašie viesi ir gan Latvijā, gan pasaulē atzinību guvuši un pieredzes bagāti Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti. Soprāns Sonora Vaice savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Ludmilas Braunas vokālo klasi. Studējusi Itālijā un Lielbritānijā, guvusi panākumus vietēja mēroga, kā arī starptautiskos konkursos. Soliste ir divkārtēja Lielās Mūzikas Balvas laureāte. Dziedājusi Austrijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā, Polijā, Francijā, Austrālijā, Grieķijā un Ķīnā. Viņas kontā ir lomas tādās operās kā Cosi fan Tutte, Burvju flauta, Traviatta, Seviljas bārddzinis, Orfejs, Bohēma, Alčīna un daudzās citas.

LNO tenors Viesturs Jansons ir absolvējis JVLMA profesores Anitas Garančas vokālo klasi un piedalījies meistarklasēs gan Eiropā, gan ASV. Viestura Jansona nozīmīgākās lomas ir operās Jevgeņijs Oņegins, Putnu opera, Burvju flauta, Akīds un Galateja, Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta, un titulloma Nika Gothama kameroperā Pilots. V.Jansons ir uzstājies Somijā, Vācijā, Zviedrijā, Polijā, Francijā un Beļģijā.

Ar šo koncertu LSO turpina veiksmīgo sadarbību ar diriģentu Normundu Vaici, kas iesākās šā gada oktobra sākumā, kad LSO kopā ar pasaules top flautistu Mihaelu Faustu (Michael Faust) Rīgā pirmatskaņoja Pētera Vaska Koncertu flautai ar orķestri. Novembra sākumā LSO Normunda Vaiča vadībā kopā ar Igaunijas Nacionālo vīru kori koncertēja arī Igaunijā un Rīgas Doma baznīcā.

Normunds Vaicis debitēja LNO, vēl būdams JVLMA students. Viņa repertuārā ir vairāk nekā 20 operas.

Biļetes uz koncertu AMORE MIO iegādājamas Biļešu paradīzē.

Iveta Vēvere

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz