Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto un video: Karostas festivāls uzbur un izbauda maģiju

Šodien pulksten 16.30 Liepājas 3. pamatskolā atklās piekto Karostas festivālu, kurš atkal priecēs ar daudzveidīgu mākslas programmu. Festivālā piedalās gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki, tostarp no tādām eksotiskām valstīm kā Etiopija un Indija.

09.06.2023 06:02

liepajniekiem.lv

Mākslas plenērs Redānā, 3. pamatskolā, Karostas ūdenstornī, “Atmodas dārzā”, Karostas cietumā un Atmodas bulvārī 8F aizsākās jau 5. jūnijā.

Vakar mākslinieki steidza pabeigt savus darbus, lai jau nedēļas izskaņā tos atrādītu plašai publikai.

Redānā vakar saulītē žāvējās sociālā uzņēmuma ”O Design” radītājas Ivetas Trences veidotā instalācija ”Karostas klaiņojošais suns”. Tā tapusi no pārstrādājamiem materiāliem – kartona atgriezumiem, makulatūras, formas veidošanai nedaudz izmantota folija.

Instalācijas autore pastāsta, ka uzņēmumā “O Desing” ikdienā no šāda materiāla top dizaina lampas.

Darbu pie instalācijas māksliniece sākusi aptuveni pirms nedēļas. Aukstā laikā gan veidot šo instalāciju bija sarežģīti, lai materiāls žūtu, bijis jāizlīdzas ar fēnu.

”Karostas klaiņojošais suns” būs apskatāms Redānā. Ja instalācija necietīs no mitruma, tad tās mūžs būšot gana ilgs.

“Daudzi vietējie man saka, ka Karostā nevienu klaiņojošu suni nav redzējuši. Es atbildu, ka tāpēc jau šim sunim ir spārni.

Varbūt šis darbs nes sociālu ideju par dzīvniekiem,” spriež I. Trence.

Veikala “Mini top” ēkas sienu turpmāk rotās mākslinieka Elementton košais lielformāta sirreālais gleznojums, kurā attēlota mulatu meitene mākoņos. Vakar Elementton savam jaunākajam darbam vēl gudroja nosaukumus un pēdīgi to nodēvēja par “Sapni”. Liepājas pilsētvidē jau apskatāmi vairāki šī mākslinieka darbi. Foto: Egons Zīverts

Karostas festivālā viņa piedalās pirmo reizi, iepriekš par tādu pasākumu viņa neesot zinājusi. “Tagad pamanīju, un man likās wow! Es to ļoti izbaudu. Šeit piedalās mākslinieki no tik daudzām valstīm, un katrs ir ar savu temperamentu, savu politiku, bet mūs visus vieno māksla.

Vakar pusnaktī mūsu apmešanās vietā Ezera mājā māksliniece no Īrijas dziedāja īru dziesmas, savukārt mākslinieks no Etiopijas dziedāja savā valodā. Tas bija tik ēteriski! Kaut kas tik maģisks, ko ikdienā pat vēloties nevar uzburt.”

Šodien pulksten 17 notiks arī Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidences atklāšana, bet pulksten 19 – mākslas darbu atklāšanas pasākums “Atmodas dārzā”.

Plaša festivāla programma gaidāma sestdien, bet svētdien festivāls noslēgsies ar muzikālu performanci Arsenālā un koncertu Pulkveža Brieža ielas koncertzālē.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz