Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieks Aldis Kļaviņš muzejam pasniedz vērtīgu dāvinājumu

Mākslinieks Aldis Kļaviņš muzejam pasniedz vērtīgu dāvinājumu
Foto: Publicitātes
04.03.2019 12:01

liepajniekiem.lv

Mākslinieks Aldis Kļaviņš Liepājas muzejam pasniedzis vērtīgu dāvinājumu – 36 savas dažādos periodos tapušās gleznas, kas papildinājušas muzeja mākslas priekšmetu kolekciju, informē Liepājas muzeja galvenā krājuma glabātāja Rīta Krūmiņa.

Dāvinājums saņemts, noslēdzoties mākslinieka vērienīgajām 80 gadu jubilejas izstādēm Liepājas muzejā un Sv. Pētera baznīcā Rīgā. Tas sniedz izsmeļošu un pilnīgu priekšstatu par gleznotāja radošo darbību dažādos periodos.

Gleznas tapušas ilgā laika posmā – jaunieguvums ” Migla” datējams ar 1966. gadu, savukārt divi darbi ”Pašportrets ar lauzto roku” un ”Mana 80. dzimšanas diena” gleznotas 2018. gadā.

Muzeja krājumā nonākušās gleznas tapušas dažādos plenēros, kā arī iedvesmojoties no ārzemju ceļojumiem. Piemēram, ”Džaipuras savādnieks” un ”Namastē (Indiešu sveiciens)” tapušas pēc Indijas apmeklējuma, bet Romas viesošanās iespaidā – glezna ”Roma naktī. Tilts uz Trasteveri”.

Aldis Kļaviņš savos darbos attēlojis dabu, pārsvarā Liepājas skatus – jūru, ostu, parku. Savukārt pašportreti ataino dažādus mākslinieka dzīves notikumus: ”Pašportrets ar ievainoto roku” (2018) vai ”Pēc avārijas”(1996). Muzejā nonākušas arī abstrakcija – diptihs ”Zili stikli, zaļi ledi” (2002).

Gleznotājs Aldis Kļaviņš dzimis 1938. gadā Madonā, taču visu mūžu strādājis Liepājā. 1967. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu ar diplomdarbu “Vingrotājas”. No 1969. gada Latvijas Mākslinieku savienības biedrs un izstādēs piedalās kopš 1966. gada. Viņš ir daudzu izstāžu organizētājs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz