Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieku un fotogrāfu kopizstādē atspoguļos Liepājas daudzveidību

Mākslinieku un fotogrāfu kopizstādē atspoguļos Liepājas daudzveidību
Foto: Publicitātes
11.09.2019 16:13

liepajniekiem.lv

13.septembrī pulksten 16 galerijā “Romas dārzs” tiks atklāta Liepājas mākslinieku biedrības “Mākslas kolēģi” un Liepājas tautas mākslas un kultūras centra foto studijas “Fotast” mākslas darbu kopizstāde  “Ne – zūdošā Liepāja 2019”, portālu liepajniekiem.lv informēja galerijas vadītāja Astra Dzērve.

Izstāde jau otro gadu pēc kārtas atspoguļos vietējo mākslinieku daudzveidīgos skatu punktus uz pilsētu un tās mainīgo vidi.

Tā kā šoreiz izstāde veidota kā kopprojekts starp divām radošām organizācijām, arī saturiski aplūkojamie darbi būs pārstāvēti sākot ar klasisko plenēra glezniecību, grafiku, fotogrāfiju līdz pat kolāžas tipa darbiem. 

Biedrības “Mākslas kolēģi” mākslinieki vasarā iemūžinājuši Liepāju gleznās un grafikas darbos. Mākslinieki īpašu uzmanību pievērsuši pilsētas ielām, pagalmiem, namu fasādēm un to fragmentiem, dokumentējot tos savos darbos. 

Liepājas tautas mākslas un kultūras centra foto studijas “Fotast” fotogrāfi atzīst, ka Liepāja katram ir ļoti īpaša vieta. Tā saistās ar nebeidzami daudz notikumiem, vietām, cilvēkiem un piedzīvojumiem.

Fotogrāfi caur objektīva aci un personīgu vēstījumu atklāj, ka viņuprāt, nezūdošā Liepāja nav iedomājama bez jūras, Liepājai raksturīgajiem metāla kalumiem, koka apbūvi un saulrietiem. Darbi izstādei atlasīti jaunākos un senākos foto arhīvos, kopā iezīmējot skatījumu uz Liepāju un tās vidi.

Kopizstādei pievienoties uzaicināti arī Liepājas mākslinieki – Aldis Kļaviņš, Aivars Kleins un Vilnis Bulavs, kurš ir arī izstādes iekārtotājs.

Izstādes atklāšanas pasākums galerijā “Romas dārzs”, Liepājā, Zivju ielā 3, ir bez maksas. Izstāde būs apskatāma līdz 12.oktobrim. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz