Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Mana jūra skan” pirmais koncerts jau sestdien Liepājā

“Mana jūra skan” pirmais koncerts jau sestdien Liepājā
Foto: Andris Gertsons
04.07.2014 11:48

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Rīt, 5. jūlijā pl.19:00 notiks pirmais Baltijas jūras un piekrastes aizsardzības kampaņas/ekspedīcijas Mana jūra 2014 publiskais pasākums – koncerts Mana jūra skan Liepājas Tējas istabā Fr. Brīvzemnieka ielā 28. Pasākums ir bezmaksas un tā laikā notiks muzikālās apvienības Kaktiņš un Stūrītis koncerts, kā arī radošās darbnīcas, portālam pastāstīja  “Mana jūra skan” pārstāve  Ance Krieviņa.

Mana jūra koncerts Tējas istabā ir kļuvis par tradīciju, pateicoties atmosfēriskajai noskaņai. Šoreiz Liepājas pasākumā darināsim “Mana jūra” 2014 jaunās aktivitātes Mazā talka komplektus – cimdiņus un maisiņus, kā arī apdrukāsim kreklus. Sadarbībā ar biedrību Radi Vidi Pats veidosim mūzikas instrumentus, kombinējot latvāni ar atradumiem no piekrastes. Noskaņu atmosfērā varēs baudīt muzikāli iedvesmotu jūras stāstu Kaktiņš un Stūrītis izpildījumā.

Mana jūra 2014 dalībnieki šodien mēro ceļu no Bernātiem līdz Liepājai. Līdz Liepājai būs pieveikts 47 km garš posms no kopumā 500 km garās Latvijas jūras piekrastes. Ekspedīcija sākās 2. jūlijā uz Lietuvas/Latvijas robežas Nidā. Ik dienu dalībnieki, kuru skaits šobrīd ir ap 10, veic piekrastes atkritumu uzskaiti jeb monitoringu, kā Mazo talku , atbrīvojot piekrasti no atkritumiem. Pievienoties ekspedīcijai kaut uz vienu dienu var ikviens, piesakoties www.manajura.lv .

Pirmajos divos Mana jūra monitoringu laukumos atrastas 100 atkritumu vienības (Latvijas robeža) un 318 vienības (Papes bāka). 74 % no atkritumiem – plastmasa. 10 % no atkritumiem – plastmasas maisiņi, kas vidē “izdzīvo” pat 100 gadus. Īstenotas arī Mazās talkas Nidā, Papē un Jūrmalciemā, atstājot aiz sevis sakoptāku piekrasti. Notikušas tikšanās ar vides ekspertiem un sabiedriskajiem darbiniekiem no Latvijas un Lietuvas. Tāpat dokumentēta situācija piekļuvei pie jūras un pēc noteiktiem kvalitātes kritērijiem izvērtētas jau 16 piekļuves un atpūtas vietas, kā arī video failā piefiksēts pirmais kāpu izbraukātājs.

Nākamajā nedēļā “Mana jūra” ekspedīcija virzīsies no Liepājas līdz Ovišiem, kur svētdien, 13. jūlijā, Ovīšu bākā notiks arfistes Elizabetas Lāces koncerts Cilvēks pasaules malā .

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz