Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Martā notiks 2. Starptautiskais amatieru teātru festivāls “Te un nekur citur!”

Martā notiks 2. Starptautiskais amatieru teātru festivāls “Te un nekur citur!”
14.02.2008 10:10

0

Atslēgvārdi

Liepājas aktrišu folkloras apvienība ”Atštaukas” ir uzsākušas realizēt aktivitātes, lai 29. un 30. martā Liepājā norisinātos 2. Starptautiskais amatieru teātru festivāls ”Te un nekur citur!”. Festivāls tiek organizēts ar mērķi veicināt amatieru teātru nozares attīstību Liepājā un tās reģionā, nodrošinot iespēju radoši izpausties ikvienam cilvēkam, kuram tuva ir skatuves māksla.

Savukārt esošiem amatieru teātriem mūsu valstī kā arī Lietuvā tiks nodrošināta iespēja gūt pieredzi un rast jaunas idejas, kā labāk skatītājiem pasniegt dažādus dramaturgu darbus.

Kā uzsver Liepājas Tautas teātra režisore Ināra Kalnarāja, 2. starptautiskais amatieru teātru festivāls ”Te un nekur citur!” turpinās iesākto darbu pie teātra mākslas attīstības un iepriecinās visus tos, kuri festivālu gaida jau no brīža, kad tika aizvadīts pirmais festivāls.

Festivāla būtība balstās uz teātra mākslas pieejamību, tāpēc arī šogad visas izrādes varēs noskatīties bez maksas Liepājas Latviešu biedrības namā.

Šogad starp festivāla dalībniekiem ir tādi Latvijā labi pazīstami tautas teātri un amatieru teātri kā, piemēram, Jelgavas jaunais teātris, Ozolnieku amatierteātris, Jelgavas studentu teātris, Ventspils teātris, Liepājas Metalurga tautas teātris, Telšu Žemaites vārdā nosauktais dramatiskais teātris un Liepājas Tautas teātris.

Lai Liepājā notiktu 2. starptautiskais amatieru teātru festivāls ”Te un nekur citur!” un attīstītos pagājušajā gadā iedzīvinātā ideja, biedrība ” Atštaukas” izstrādāja un Valsts Kultūrkapitāla fondā un Liepājas pašvaldības iestādes Kultūras pārvalde projektu konkursos iesniedza izstrādātu projektu par 2. Starptautiskā amatieru teātru festivāla norisi.

Savu atbalstu sniedz arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

Projekta realizācijā ir iesaistīta festivāla vizuālā tēla, noformētāja un scenogrāfe Dace Lanka, festivāla direktore Inese Ceriņa, festivāla tehniskais direktors Rihards Belte, savukārt festivāla režisores lomu uzņēmusies Ināra Kalnarāja. Kā jaunums festivāla norisē ir teātra meistardarbnīcas, ko vadīs Astra Kacena.

Ināra Kalnarāja uzsver, ka attīstot un pilnveidojot festivāla tradīcijas, būtiski ir veikt profesionālu festivāla analīzi, saglabājot objektivitāti un festivāla pievilcību tā dalībniekiem. Tāpēc festivālam ir pieaicināti speciālisti – Līvija Akurātere, Edīte Tišheizere,  Valdis Lūriņš, kas sniegs neitrālu vērtējumu.

Biedrība “Atštaukas”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz