Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazs un mājīgs bērnudārzs

Mazs un mājīgs bērnudārzs
16.12.2011 07:08

Atslēgvārdi

Jauku apsveikumu sev pašiem dzimšanas dienā bija sarīkojis pirmsskolas izglītības iestādes “Ķipars” kolektīvs, bērni un viņu vecāki. Tas bija koncerts par godu 65 gadu dzimšanas dienai.

Bērnudārzs “Ķipars” atrodas” Toma ielā 59. Un te tas radis mājvietu kopš 1946. gada. No sešdesmit piecu gadu vēstures saglabājies maz liecību. Vienīgi ilggadējais bērnudārza darbinieks Aleksandrs Koļcovs atceras, ka bērnībā viņš gājis šajā dārziņā. Toreiz tas ir bijis bērnudārzs, ko apmeklējuši krieviski runājošie mazuļi, un tas darbojies visu diennakti, tā ka laikā, kamēr vecāki pa nedēļu strādājuši, bērni dzīvojuši un nakšņojuši dārziņā.

Daudz kas mainījies pa šiem sešdesmit pieciem gadiem, taču palicis ir pats galvenais – mājīgums un ģimeniskums, ko turpina kopt tagadējā vadītāja Inita Šokolaite. Viņa atnākusi strādāt uz šo pirmsskolas izglītības iestādi pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā. Tagad dārziņā ir sešdesmit seši audzēkņi, kas apmeklē trīs grupas: pašu mazāko bērniņu, sagatavošanas un vidējo grupiņu. Viņiem notiek dažādās nodarbības, papildus viņi var apgūt angļu valodu, ko māca SIA “Valodu vēstniecība” skolotājas, kā arī dziedāt ansamblī, kuru vada Ilze Ābele.

Tas, ka bērni bija sagatavojusi interesantu koncertu, ir pirmsskolas izglītības skolotāju un muzikālo pedagogu nopelns. “Mēs gribējām parādīt, ko mūsu bērni prot. Un galvenais – ļāvām viņiem dejot tās dejas, kas pašiem labāk patīk, un dziedāt tās dziesmas, kuras viņi labprāt dzied ikdienā,” paskaidroja vadītāja I. Šokolaite. Taču vēl saistošāk ir tas, ka muzikālais pedagogs Ingus Vrubļevskis bija sagatavojis dziedošo vecāku ansambļa priekšnesumu, Viņi uzstājās arī kopā ar viesi – dziedātāju Andri Ērgli. Savus kolēģus sveica Izglītības pārvaldes, citu pirmsskolas izglītības iestāžu, vecāku pārstāvji.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Andra Gertsona foto

Sagatavošanas grupas audzēkņi dzied Dairas Vītolas komponēto dziesmu “Rokenrols”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz