Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Meklēs jaunas pieejas Liepājas iepazīšanai

Pilsētvidē redzama ne viena vien tukša un neizmantota vieta. Kultūras pārvalde Eiropas Savienības (ES) programmas ”Radošā Eiropa” īstenotajā projektā ”Future DiverCities” apņēmusies pievērsties pilsētas tukšo teritoriju iepazīšanai un atjaunošanai, tādējādi rūpējoties par šo vietu ekoloģisko vērtību.

Meklēs jaunas pieejas Liepājas iepazīšanai
Foto: Publicitātes
27.02.2023 15:08

"Kurzemes Vārds"

Lai to paveiktu, tiek meklētas videi draudzīgas un ilgtspējīgas pieejas Liepājas iepazīšanai, informē Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Ieva Puka.

”Kā nosaka ES stratēģija ”Zaļais kurss”, vides degradācija ir viens no eksistenciāliem draudiem Eiropai un pasaulei kopumā. Kultūras norises kā vietu reģenerācijas jeb atjaunošanas ceļš bieži vien ved pie jaunu apbūves teritoriju izveides, industriālā mantojuma atjaunošanas un ainaviskās arhitektūras uzlabošanas. Taču tas, kā cilvēki pilsētvidē dzīvo un kādu vidi vēlas redzēt sev apkārt, strauji mainās,

tāpēc arī kultūras procesiem ir jāpielāgojas un pilsētas atjaunošana un aizmirsto teritoriju iedzīvināšana ir jāīsteno iespējami ilgtspējīgā un ekoloģiskā veidā,

aizmirstot par līdz šim izmantotām pieejām, tā vietā veidojot videi draudzīgas pilsētas,” skaidro Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Projekta ”Future DiverCities” pilotaktivitātes līdz pat jūnijam norisināsies Karostā pasākumu ciklā ”Uzzini. Iepazīsti. Domā. Dari.”.

Tā laikā tiks pētīti tukšuma pozitīvie aspekti pilsētas telpā: brīvas teritorijas kā vietējās kopienas koplietošanas telpas un kā mainīgas telpas, kas prasa īslaicīgu un plūstošu izmantošanu kā bioloģiskās daudzveidības svētvietas.

Tostarp

tiks meklēta atbilde uz jautājumu, kā atjaunot tukšās pilsētvides vietas, neveidojot jaunas ēkas un nepaaugstinot pilsētas apbūves blīvumu.

Tāpat tiks domāti jauni veidi, kā radīt kultūras aktivitātes, kas veicina sabiedrības izpratni par ekoloģijas nozīmi un aicina līdzdarboties videi draudzīgas pilsētvides veidošanā.

Projekta aktivitātes ietvers diskusiju, viktorīnu, orientēšanās spēli, meditāciju, vietējās kopienas iesaisti mākslas procesos, kā arī starptautisku pētnieku piesaisti metodoloģijas izveidē, stāsta projekta ”Future DiverCities” koordinatore Liepājā Agita Auza.

Visas projekta aktivitātes tiks organizētas līdz 2025. gadam deviņās Eiropas pilsētās – Berlīnē, Zagrebā un Splitā, Kuopio, Marseļā, Florencē, Timišoarā, Elefsinā un arī Liepāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz