Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā atklās izstādi ”Mākslinieks glezno mākslinieku”

Muzejā atklās izstādi ”Mākslinieks glezno mākslinieku”
Foto: Publicitātes
06.08.2018 13:29

liepajniekiem.lv

No 8. augusta Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs atvērta izstāde, kur varēs apskatīt portretus, kuros mākslinieki gleznojuši savus kolēģus – māksliniekus. Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maruta Eistere portālam vēstīja, ka izstāde veidota no Liepājas muzeja mākslas priekšmetu kolekcijas.

Izstāde piesaista ne tikai ar mākslinieku profesionalitāti un spēju atklāt portretējamā personību, bet vedina ielūkoties mākslinieku savstarpējā dialogā.

Portrets ir viens no tēlotājas mākslas žanriem, kurā tiek atveidota individualizēta konkrēta persona. Šajā gadījumā ir interesanti izsekot līdzi tam, kā mākslinieks redz un atspoguļo portretā mākslinieku.

Izstādē ”Mākslinieks glezno mākslinieku” apskatāmi tādu mākslinieku kā Teodora Uldriķa, Matīsa Zavicka, Jāņa Sudmaļa, Staņislava Diņģeļa, Skaidrītes Elksnītes, Alda Kļaviņa u.c. radīti mākslinieku – laikabiedru portreti, kas tapuši 20. gadsimta otrajā un trešajā ceturksnī.

Izstāde ļauj iepazīt ne tikai Liepājas mākslu, bet arī pašu mākslinieku personības. Viņu dzīves redzējums bieži vien veido īpašas personības iezīmes, kuras piesaista, uzrunā un ieinteresē viņu sekotājus.

Šajā izstādē aicinām tikties un mākslinieku darbos iepazīt Hermaņa Aplociņa, Miķeļa Pankoka, Jāņa Zuntaka, Ēvalda Dajevska, Māra un Teodora Uldriķu, Valtera Uztiča, Rūdolfa Priedes, Valda Mackara, Staņislava Diņģeļa, Jāņa Lauvas, Pētera Kļaviņa, Ernas Ošeles un citu mākslinieku izteiksmīgos, tikai viņiem raksturīgos sejas vaibstus, attēloto dzīves uztveri.

Izstāde skatāma no 8. augusta līdz 2. septembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz