Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeja ekspozīcija ”Liepāja okupāciju režīmos” papildināta ar jaunieguvumiem

Muzeja ekspozīcija ”Liepāja okupāciju režīmos” papildināta ar jaunieguvumiem
Foto: Publicitātes
05.01.2018 12:22

liepajniekiem.lv

Liepājas muzeja ekspozīcija ”Liepāja okupāciju režīmos”, K. Ukstiņa ielā 7/9, papildināta ar unikāliem muzeja jaunieguvumiem, kas atspoguļo ģimeņu traģiskos likteņus nesenās Latvijas vēstures dzirnakmeņos, portālam vēstīja Liepājas muzeja galvenā krājuma glabātāja Rita Krūmiņa.

Pašlaik ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja apskatīt Lanku dzimtas relikviju – kažoku, kas piederējis Marijai un Jēkabam Lankām. Abus 1949. gada 25. martā izveda uz Sibīriju no ”Lankas Ratnieku” mājām Dunikā.

Dzimtas relikviju muzejam dāvināja Marijas un Jēkaba mazmeita Antra Medne. Kažoks ģimenē uzskatīts par vienu no vērtīgākajām Lanku ģimenes relikvijām – tajā apvienojas daudz atmiņu – gan sāpīgu, kas tomēr saistītas ar mīlestību un cerību.

Muzeja ekspozīcija ”Liepāja okupāciju režīmos” papildināta arī ar Liepājas muitas priekšnieka Jāņa Bērzupa dzīves liecībām. Arī viņu skāra padomju komunistiskā genocīda represijas.

Muzeja ekspozīcijā ir iespēja apskatīt personisko dokumentus un viņam savulaik dāvināto zelta pulksteni par sasniegumiem darbā 1922. gadā. Uz pulksteņa iegravēts teksts: ”Par piemiņu no Rīgas līdzstrādniekiem 1922.  31. 01.” un iniciāļi ”J.B.”. Pulksteni šī gada septembrī muzejs iegādājies no Jāņa Bērzupa meitas Ineses Eisteres.

2014.gada 14. jūnijā, konferences ”1941. gada 14. jūnija piemiņai” gaitā, desmit Sibīrijas bērnu personām, tajā skaitā arī Inesei Eisterei, tika izsniegtas viņu mirušo piederīgo ”Personīgās lietas.” Šos dokumentus apmeklētāji var apskatīt ekspozīcijā ”Liepāja okupāciju režīmos”. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz