Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā skatāma fotogrāfa Ziedoņa Safronova darbu izstāde “Pastaigu piezīmes”

Muzejā skatāma fotogrāfa Ziedoņa Safronova darbu izstāde “Pastaigu piezīmes”
28.01.2008 17:45

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja nodaļā ”Liepāja okupāciju režīmos” K.Ukstiņa 7/9 skatāma Liepājas Tautas fotostudijas fotogrāfa Ziedoņa Safronova darbu izstāde ”Pastaigu piezīmes”. Kā norādīja Liepājas muzeja nodaļas ”Liepāja okupāciju režīmos” vadītāja Aina Burija, reizē ar eksponētajām 20 fotogrāfijām muzejā ienākusi ne tikai Latvijas dabas panorāma –  jūras tēma pretstatā meža un pļavu ainavām, bet arī romantisks un filozofisks skatījums uz dzīves norisēm.

Izstādes autors Ziedonis Safranovs atzīst, ka nopietna aizraušanās ar fotogrāfiju sākās pirms nepilniem trim gadiem, sākot darboties Liepājas  Tautas  fotostudijā.

Tad arī  tapuši  nozīmīgākie darbi, kas eksponēti fotostudijas kopizstādēs

Latvijā, Lietuvā un Vācijā un divās personālizstādēs ”Alises stāsts” un ”Latvija – kādu mēs to mīlam”.

Radošā sadarbībā ar Kultūrkapitāla fondu un Rucavas fotogrāfu Arnoldu Aigaru tapusi izstāde “Rucavas cimdu vēstījums”. Pie kam, izstāde ir tikai pielikums vēsturisko liecību digitalizācijai.

Liepājas bērnu sociālās aprūpes centrā uzņemtie bērnu foto cenšas atklāt to noslēpumu, kas mājo  šo bērnu dvēselēs – par  personālizstādes ”Alises stāsts” sāka pazīstamais fotogrāfs Pēteris Jaunzems, kas profesionāli augsti vērtē Ziedoņa darbus, zinot cik daudz darba, pacietības un iejūtības ielikts fotogrāfijās – liela izjūtu koncentrācija staro no viņa darbiem, tie piesaista un rosina skatītāju domāt.

Fotostudijas vadītājs Varis Sants uzsvēra: ”Man ir tuvas Ziedoņa fotogrāfijas, jo arī es savā būtībā esmu romantiķis un man patīk daiļi darbi, kuros nav fiksēti samocīti, nemotivēti, deformēti kadri. Ziedonis ir neglābjams romantiķis! Reizēm viņam grūtāk atrast kontaktu ar cilvēkiem, iespējams, tādēļ labāk saskata lietas dabā. Jau šūpulī viņam ielikts – nesamierināties ar pusdarītu darbu.  Pastāv pie sava. Galu galā tikai tā var sevi izteikt, nepadodoties lētām provokācijām”.

Izstāde muzeja nodaļā būs skatāma līdz 14. februārim.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz