Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā tapusi jauna nodarbība par mežģīnēm

Muzejā tapusi jauna nodarbība par mežģīnēm
Foto: Ennija Kudrēviča
18.04.2019 15:02

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas muzejs piedāvā jaunu muzejpedagoģijas nodarbību, kas iepazīstina skolēnus ar mežģīņu vēsturi, pielietojumu un to radošu izmantošanu, informē galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Nodarbība izstrādāta balstoties uz izstādi ”Mežģīņu šarms un noslēpumi”. Nodarbībā ”Mežģīņu burvība” skolēniem būs iespēja iepazīties ar vienu no senākām Eiropā izkoptām amata prasmēm: mežģīņu darināšanu, lai izprastu neparasto valdzinājumu, kas piemita mežģīnēm sākot ar 16. gadsimtu līdz pat mūsdienām.

No diegiem vītas, pītas, tamborētas, knipelētas un vēl citās tehnikās darinātās mežģīnes parādās apkaklēs, aprocēs, vēdekļos un tērpu audumos. Nodarbības laikā skaidrosim kā atšķirt šīs dažādās apģērba detaļas un mežģīņu aksesuārus, aicinot bērnus pēc izvēles veidot improvizētus mežģīņotus darbiņus, iepazīt mežģīņu audumu specifiku, veicinot radošu izdomu.

Nodarbība paredzēta 3.-7. klašu skolēniem. Tās ilgums 60 minūtes. Lai arī izstāde ”Mežģīņu šarms un noslēpumi. Francijas un Eiropas mežģīņu pavedieni no 16. gs. līdz mūsdienām” Liepājas muzejā būs aplūkojama līdz 5. maijam, nodarbības būs pieejamas arī pēc izstādes.

Nodarbībām un grupu ekskursijām lūdzam pieteikties, zvanot pa tālruni: 29605223, 63422604 vai rakstot elektroniski: [email protected]; [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz