Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs aicina dāvināt rotaļlietas, kas sasniegušas vismaz 20 gadu vecumu

Muzejs aicina dāvināt rotaļlietas, kas sasniegušas vismaz 20 gadu vecumu
19.04.2012 11:03

Jūnijā Liepājas muzejā atklās padomju laika rotaļlietu izstādi. Lai tā būtu košāka un liepājniekiem būtu iespēja arī pašiem piedalīties tās veidošanā, no 20. aprīļa līdz 20. maijam Liepājas muzejā notiks akcija, kuras laikā ikviens ir aicināts muzejam dāvināt vai uz izstādes laiku aizdot rotaļlietas, kas sasniegušas cienījamo vismaz 20 gadu vecumu.

Kā pastāstīja Liepājas muzeja direktores vietniece krājuma darbā Ilze Dobele, tad dāvinātās rotaļlietas vēlāk kļūs par muzeja kolekcijas sastāvdaļu, savukārt aizdotās atgriezīsies pie saviem īpašniekiem. Liepājas muzejs jau iepriekš pateicas tiem, kuri papildinās muzeja krājumu ar jauniem dārgumiem. Nav jāraizējas, ja rotaļlietas izskatās pārlieku samīļotas: mazliet noplukušas, izpūrušas vai pabalējušas!

Tiek gaidītas dažādas lelles, arī pašu darinātās, un tās, kuras veidotas no pirktas galvas un pleciņiem, kam klāt piešūts lupatu ķermenītis. Ar prieku tiks pieņemtas arī papīra lelles un to tērpi. Bet varbūt kādās mājās saglabājušies tikai šo leļļu saimniecības piederumi? Vai atceraties spēļu gludeklīšus un šujmašīnas, miniatūrus tējas trauku komplektiņus un plastmasas veļas dēļus?

Muzejā savu vietu atradīs arī spēļu automašīnas, dažādi modelīši, konstruktori, kluči un kaleidoskopi. Varbūt kādā atvilktnē aizķēries aizmirsts alvas zaldātiņš? Krājumā pagaidām nav arī neviena šūpuļzirdziņa vai trīsriteņa. Tāpat mīkstās rotaļlietas un galda spēles, bumbas un jebkura cita rotaļlieta, kas sagādājusi prieku, tiks pieņemta muzejā vismaz uz izstādes laiku.

Rotaļlietas var nest uz Liepājas muzeja ēku K. Ukstiņa ielā 7/9 katru dienu no plkst. 10 līdz 18, atstājot savu kontaktinformāciju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz