Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeju naktī Liepājas muzeju apmeklējuši 9 000 interesentu

Muzeju naktī Liepājas muzeju apmeklējuši 9 000 interesentu
Foto: Egons Zīverts
21.05.2013 12:56

liepajniekiem.lv

Šogad Muzeju nakts laikā muzeju piedāvātos pasākumus Latvijā apmeklējuši 219 111 interesenti, bet kopējais apmeklējumu skaits ir vēl lielāks, jo dati ir apkopoti tikai par muzejiem, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Rūsiņa.
Apmeklētākie muzeji Kurzemē bija Liepājas muzejs, kuru Muzeju naktī apmeklēja 9000 apmeklētāju, Ventspils muzejs ar 3104 apmeklētājiem un Tukuma muzejs ar 6608 apmeklētājiem. 

Šogad apmeklētāji muzejā pavadīja ilgāku laiku, jo daudzveidīgais un plašais piedāvājums ieinteresēja apmeklētājus dziļāk iepazīties ar muzeju saturu.

Apkopotie dati liecina, ka līdz šim lielākais Muzeju nakts apmeklētāju skaits ir bija 2011.gadā, kad muzejos ir bijuši 271 036 apmeklētāji, savukārt mazākais ir bijis 2006.gadā, kad akcijā piedalījās ap 128 800 apmeklētāju.

Muzeju nakts rīkotāji lēš, ka šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, nedaudz samazinājies apmeklētāju skaits Rīgā, jo uz rekonstrukciju ir slēgts Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Rīgas Motormuzejs.

Šogad visapmeklētākie muzeji Rīgā bija Latvijas Kara muzejs, kuru 18.maija vakarā apmeklēja 22 437 interesenti, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar 11 105 apmeklētājiem un mākslas muzejs “Rīgas Birža” ar 11 621 apmeklētāju.

Salīdzinot ar 2012.gadu, nedaudz pieaudzis apmeklētāju skaits Kurzemes un Latgales muzejos. Latgalē šogad bija 11 288 akcijas apmeklētāji, savukārt Kurzemē – 26 618.

Jau ziņots, ka 18.maija vakarā jau devīto gadu visā Latvijā notika Muzeju nakts, kurā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – ap 130 dalībniekiem, piedāvājot interesentiem baudīt programmu gan muzejos un bibliotēkās, gan valsts pārvaldes iestādēs, bibliotēkās, teātros, dievnamos, kā arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz